A Mansory által tuningolt Rolls-Royce Cullinan maga a nagybetűs feltűnés. A tuningműhely „Linea d’oro”-nak nevezi a modellt, ami olaszul annyit tesz: „Aranyvonal”. A német cég most is hű volt saját stílusához, az autó masszív karosszéria kiegészítőket kapott, a fényezés pedig kéttónusú. A frontrész türkizkékje átvált matt feketébe ahogy hárafelé haladunk, miközben az arany több ponton is megjelenik.

De nem az arany a legdrágább részlet az autón, hanem a rendszám. Még 2023 áprilisában, Dubajban árvereztek el egy rendszámtáblát, amelyet észbontó 55 millió dirhamért, azaz 5,3 milliárd forintnak megfelelő összegért vettek meg, ezzel akkor a világ legdrágább rendszámtáblája lett.

Vajon ez a legjobb autó egy milliárdokat érő rendszámhoz? 2

A győztes ajánlatot állítólag Pavel Valerjevics Durov, egy francia-emirátusi üzletember tette, aki a Telegram alkalmazást alapította. Nehéz eldönteni, hogy a legdrágább rendszám milyen autóhoz illene igazán, de talán feltűnésben a Cullinan a lehető legalkalmasabb alany.

Vajon ez a legjobb autó egy milliárdokat érő rendszámhoz? 3

Ez a monstrum illik a”Dubai 7″ feliratú azonosítóhoz. A különleges gép orrában 6,75 literes V12-es motor dolgozik 600 lóerő (gyári érték 571 LE) teljesítményt és 950 Newtonméter (gyári érték 850 Nm) csúcsnyomatékot leadva. Ezzel a 0-100 km/órás gyorsulás kereken öt másodpercig tart, a végsebesség pedig 280 km/óra. Nem rossz egy ilyen bálnától!

Vajon ez a legjobb autó egy milliárdokat érő rendszámhoz? 4

Kerekei kovácsolt könnyűfém Mansory FD.15-ösök 24 col méretben, a beltér pedig ugyanolyan türkiz árnyalatban pompázik, mint a karosszéria, és itt is akad pár 24 karátos arany dekorációs elem. A legdrágább rendszámtábla korábbi rekordját a „Dubai 1” rendszámtábla tartotta, amely 2008-ban 14,2 millió dollárért (5,1 milliárd forint) kelt el.