Gyakorlatilag látatlanban fizettek 400 ezer dollárt, átszámítva több mint 146 millió forintot egy árverésen a Tesla Cybertruck első példányainak egyikéért. A Los Angeles-i Petersen Autómúzeum 29. gálaeseményén került sor az aukcióra, miután a Tesla korábbi kiállítások révén „különleges kapcsolatot” ápol a létesítménnyel.

Annyi a bökkenő, hogy az eddigi információk alapján az első hivatalos vásárlásra került sor, mivel annak ellenére sem vette kezdetét a tömeggyártás – noha az első darab már elkészült –, hogy még 2019-ben belengették a típus érkezését. Az azóta eltelt négy év botrányhullámát viszont sikeresen meglovagolta a Tesla, és igyekezett minél többször a figyelem középpontjába kerülni a Cybertruckkal.

Pontosan az sem derült ki, a szögletes szabású, tisztán elektromos hajtású pick-up melyik példányáról van szó, csupán annyit árultak el, hogy egy „alacsony azonosítószámú” modellről. Ugyan több helyszíni forrás is beszámolt róla, az InsideEVs megkeresésére a belső adománygyűjtési szabályzatra hivatkozva nem erősítette meg a Petersen Autómúzeum, hogy valóban 400 ezer dollárért csaptak-e le az egyelőre nem létező modellre.

Azt viszont igen, hogy valóban az első Cybertruckok valamelyike került kikiáltásra, amit akkor szállítanak ki a győztes licitálónak, amint „a Tesla befejezi a gyártását”.

Érdekesség gyanánt kiemelendő, hogy a gálaeseményre bejutni sem volt olcsó mulatság: egyetlen szék is 1750 dollárba, átszámítva közel 640 ezer forintba került, míg egy asztalt már ennek a tízszereséért, azaz 6,4 millió forintért biztosítottak. A legdrágább, ún. „premier” asztalokat 30 ezer dollárért lehetett lefoglalni, ami 10,9 millió forinttal egyenlő.