Egy áradásban kötött ki autójával egy Tesla Model 3 tulajdonosa a kaliforniai Mono City közelében, miután annak önvezető – illetve annak beállított – rendszerére hagyatkozott. Pedig kiforratlanságát jól mutatja, noha állítólag a vezető éberségének figyelésére is képes, hogy még a hivatalos narratívában is úgy tálalják az FSD-t, hogy annak béta-verziójában megkívánja a járművezető állandó figyelmét, valamint – szükség esetén – a beavatkozását.

A különös esetet egy, Teslákra specializálódott YouTube-csatorna mutatta be, melynek a férfi elárulta azt is, hogy közel 100 km/órás sebességgel haladt az autópályán, amikor üzembe lépett az önvezető rendszer. Bár a sofőr észrevette az áradásra figyelmeztető jelzőtáblát, arra sem az autó, sem pedig ő nem reagált – saját magát arra hivatkozva próbálta felmenteni a felelősség alól, hogy sok ilyen táblával találkozni a környékén, de a legtöbbször alaptalanul.

Jelen esetben viszont az úttest két oldalán, illetve az autó előtt megjelenő tócsák épp ennek az ellenkezőjét bizonyították, de ennek ellenére nem történt semmi annak érdekében, hogy legalább lassuljon valamennyit a Tesla, mielőtt az árvízbe vezette volna magát – írta az esetről a Jalopnik.

Végül kilincsig merült a Model 3-as, de nem tudni, mekkora mértékű kár keletkezett benne. Mindenesetre a férfi – akit pusztán Ryanként azonosították – fontolgatja, hogy jogi lépéseket tegyen, ráadásul nemcsak a Tesla, hanem a településvezetés ellen is. Más kérdés, hogy aligha fog sikerrel járni, tekintve, hogy a Tesla önvezető rendszere bevallottan béta-verzióban működik, a városvezetés pedig táblával igyekezett figyelmeztetni a lehetséges veszélyre.