Mint arról a közelmúltban a Vezess is beszámolt, újabb vírusvideónak szánt kísérlet készült a Teslát benzinkúton tankoló nő örökzöld klasszikusából. Bár a mai napig több százezres vagy (akár tíz)milliós nézettséget lehet generálni – például a TikTokon vagy a Twitteren –, már közel sem övezi akkora népszerűség ezeket a videókat, mint azok hajnalán, hiszen a legtöbbre szemrebbenés nélkül rávágja az ember, hogy megrendezett jelenet.

Ugyanakkor a mostani esetnél voltak továbbra is olyanok, akik egyszerűen lehülyézték a felvételen látható nőt, aki nyilvánvalóan nem járt sikerrel a töltőpisztollyal egy Tesla Model Y volánja mögül kiszállva. A mostani eset pikantériáját az adja, hogy még Elon Musk is reagált rá egy Twitter-bejegyzésben. „Időnként megesik. Nehezen halnak meg a szokások” – kommentálta a villanyautó-márka vezérigazgatója.

Kiderült, hogy a képeken egy 22 éves brit nő próbálkozik meg a lehetetlennel: Danielle Wright – aki véletlenül pont digitális tartalomgyártóként aposztrofálja magát – a Daily Starnak nyilatkozva azt hozta fel mentségére, hogy nagyon hosszú napja volt aznap, a Model Y pedig még viszonylag új, amikor a videó készült.

„Őszintén szólva azt sem tudtam, mit csinálok. Egy hosszú nap végén voltam, az autó pedig még nagyon új volt. Csak begurultam a benzinkútra, de már az édességen járt a fejem, amit a kasszánál készültem venni, nem pedig azon, hogy az autómnak valójában nincs is szüksége benzinre” – magyarázta, miért állt be egy benzinkútra az ezek szerint frissen vásárolt, tisztán elektromos hajtású Teslájával.

Wright hozzátette, valóban „kínos hibát” követett el, mégis érzékenyen érintette, ahogy egyesek a videóra reagáltak. „Azt mondták, nem is az enyém az autó, de ami a legfrusztrálóbb volt, azzal vádoltak, hogy több pénzem van, mint eszem” – folytatta. „Minden fillért megkerestem rá, hogy megvehessen, ugyanis imádom az autókat. Tényleg egy álmom vált valóra azzal, hogy egy Tesla tulajdonosa lehetek.”

Az viszont jólesett neki, hogy Musk gyakorlatilag a védelmébe vette őt. „Elon válaszolt, és kiállt mellettem, pedig állítólag neki van a legnagyobb agya a világon” – zárta mondandóját. Azt is elárulta, miből kereste meg a Teslára valót: egy felnőttfilmes oldalra gyárt tartalmakat, amikkel évente több mint félmillió angol fontot, azaz nagyjából 215 millió forintot keres.