Az Opel Calibra volt a kilencvenes évek egyik népszerű kétajtós kupéja, ami tömegautós alapokra (Opel Vectra) építve kínált a megszokottól eltérő, érdekes formát, kellemes menetteljesítményt, és menő stílust. 

Az Opel Calibrából összesen nagyjából 240 ezer darab készült 1989 és 1997 között. Leggyakrabban 2,0 literes, négyhengeres motor került a kupé orrába, melyből a 8 szelepes változat 115, a 16 szelepes előbb 150, majd az Ecotec változat bevezetésével 136 lóerős volt. A csúcsmodell a 204 lovas turbó volt, melyhez hatfokozatú, kézi váltó és összkerékhajtás is járt, hogy egész biztosan stabil maradjon 245 km/órás végsebességénél is. Ezek mellett a Calibra elérhető volt 170 lóerős teljesítményű, 2,5 literes V6-ossal is.

Kegyetlen erő mozgatja ezt a telepi tuningos Opel Calibrát 1

Akkoriban még gerjedtek az emberek az ilyesmire, és a típus vonzereje nem múlt el a kétezres évekre sem. Ekkor a tuningcégek kedvenc alanya lett belőle. Rápakolták a világ összes szárnyát, üvegszálas műanyagból készült lökhárítóját, és a létező összes árnyalatban kerültek alá LED-fények. 

Kegyetlen erő mozgatja ezt a telepi tuningos Opel Calibrát 2

Jelenlegi bejegyzésünk tárgya, ez a vaskos „PERFORMANCE” felirattal ellátott darab is ebbe a kategóriába tartozna, ha a motorterében nem akadna egy 3,2 literes meglepetés. Ez ugyanis az Opel Signum motorja, ami komoly átalakításoknak köszönhetően 416 lóerőt és 531 Nm nyomatékot termel. 

Kegyetlen erő mozgatja ezt a telepi tuningos Opel Calibrát 3

Így már nem is tűnik annyira poénnak a teljesítménymatrica, hiszen esetünkben tényleg vannak lóerők bőven.

Kegyetlen erő mozgatja ezt a telepi tuningos Opel Calibrát 4

Aki esetleg szeretne egy ilyen csodát a Halálos iramban-filmek első epizódjainak stílusában, az most 7800 euróért, vagyis 3 millió forintért csaphat le rá az eBay oldalán. 

Kegyetlen erő mozgatja ezt a telepi tuningos Opel Calibrát 5