Egy tanuló vezetőt a megengedett 110 km/órának több mint a duplájával, 253 km/órával fotóztak le Dél-Ausztráliában. A helyi hatóság közleménye szerint ez a tartományban rekordnak számít, de a kiemelkedő értékért dícséret helyett bírósági eljárás jut osztályrészül a 20 éves sofőrnek. 

Próbajogosítvánnyal döntött gyorshajtási rekordot a 20 éves srác 1

Egy fekete Holden Ute platós furgonnal sikerült összehozni a rendőröket is megdöbbentő sebességet, valahol Adalaide környékén, hétfő este. Mivel próbajogosítvánnyal vezetett, és utasa sem rendelkezett vezetői engedéllyel, ez még egy büntetési tétel lett a rovásán, arról nem is szólva, hogy az eset után elvégzett drogteszt is pozitív eredményt mutatott.

Próbajogosítvánnyal döntött gyorshajtási rekordot a 20 éves srác 2

Ausztráliában nagy népszerűség övezi a személyautók alapjaira épülő platós típusokat. A Holden Ute az egyik legismertebb ilyen autó, ami már alapverzióban V6-os motorral teljesít 241 lóerőt, a csúcsverziókban pedig 6 literes V8-as dolgozik 362 lóerővel

Ezért már a helyszínen elvették a próbajogosítványt 12 hónapos időtartamra, valamint az autót is lefoglalták 28 napra. Emellett a végső ítéletet bíróság fogja kimondani az ügyben.