Vajon a Mercedes Citaro busz vagy a korhű, rendőségi Lada gyorsul el jobban, amikor zöldre vált a lámpa? A választ inkább nem áruljuk el, mert igazi meglepetés lesz.

 

Mint a videón is látni lehet, egy esküvői menetet vezetett a Lada, amit úgy tűnik sikerült beröffenteni és mehetett tovább a buli. Utólag is sok boldogságot kívánunk az ifjú párnak és gratulálunk a barátoknak is, akik ilyen gyönyörű autókkal érkeztek az esküvőre. Volt itt egyes Golf, néhány patent Kispolszki, Škoda és még egy Ford Escort RS Coswoth is (legalábbis annak tűnik).

De ha már rendőrségi Lada, akkor emlékezzünk meg róluk néhány korhű fotóval.

Nem hétköznapi módon startolt a rendőrségi Lada a pirosnál Szombathelyen 1

Sorakozik a flotta. A nyolcvanas évekre már szinte kizárólag Ladákat használtak a járőrök, 2101, 2103/06 volt a legjellemzőbb. (FORTEPAN/MAGYAR RENDŐR)

Nem hétköznapi módon startolt a rendőrségi Lada a pirosnál Szombathelyen 2

A Hollós Korvin Lajos utca a Nád utcánál. Háttérben a Róka-hegy. A Ladán jól látszik a Villtesz-villogó. 1984-ig ilyeneket használtak a rendőrségnél. A lámpa különlegessége, hogy az égőt és a tükröt egy Wartburg ablaktörlőmotorja hajtja. Ennek megfelelően csörgött-zörgött az autó tetején, ráadásul ha kiszívta a nap a búra színét, nem sok fénye maradt. (FORTEPAN/MAGYAR RENDŐR)