Igazoltatás céljából állítottak meg a rendőrök egy gépjárművet az Egyesült Királyságban, a Ford utasterében uralkodó állapotoktól azonban elrettentek. Az üres chipses csomagolópapírtól kezdve a régi újságokon át az üres üdítős dobozokig sok minden látható a kenti rendőrség hétfőn közzétett fényképén, pedig leginkább csak az anyósülés és környéke látszik rajta, már amit nem borít be a szemét.

Hamar kiderült, hogy nem ez volt az egyetlen probléma: az autónak forgalmi engedélye és kötelező gépjárműfelelősség-biztosítása sem volt, emellett a tulajdonos adót sem fizetett utána. A rendőrök ezek miatt lefoglalták az autót.

Jogszabály ugyan nem írja elő, hogy patyolattisztán kell tartani a járművet, azonban bizonyos helyzetekben még okozhat kellemetlenségeket. Amennyiben ugyanis a rendetlenség elér egy olyan szintet, ami már akadályozza a biztonságos közlekedést, és ezáltal esetleg bebizonyosodik, hogy a sofőr kellő körültekintés és odafigyelés nélkül vezet, 100 angol fontra (kb. 45 ezer forint) is megbírságolhatják, emellett három büntetőpontot kap. Súlyosabb – bírósági eljárást maga után vonó – esetekben akár 2500 angol fontra, azaz 1,1 millió forintra is rúghat a pénzbüntetés mértéke.

A LADbible szemléje alapján szinte egytől egyig elborzadtak az internetezők is a látványtól. „Istenem! El tudja bárki képzelni, hogyan nézhet ki az otthonuk?” – jegyezte meg az egyik. Olyan kommentelő is akad azonban, aki a pozitívumot próbálta meglátni a rendetlenségben. „Legalább a járműben hagyta [a szemetet], és nem dobta ki az ablakon” – írta.

Sajnos nem egyedülálló, hogy egyes autókban óriási rendetlenség uralkodik, pár hónappal ezelőtt például a német rendőrök szembesültek hasonló látvánnyal egy esseni igazoltatásnál. A helyzetet pedig csak fokozza, ha valaki kényszeres gyűjtögető: