Az esseni (Németország) rendőrök január 21-én igazoltatást tartottak, amikor az egyik félreállított autós járművében olyat láttak, amitől hangosan felordított volna egy sokat tapasztalt takarítóbrigád is.

Az autó olyan szinten volt tele hulladékkal és mindenféle kacattal, hogy a sofőr sem fért már el rendesen. A pedálok környékét is elborította a szemét és a vezető ülését, ha akarták sem tudták volna hátrébb tolni. A rendőség közleményében az áll, hogy a tulajdonos teljesen a kormányra préselődve vezetett. Az autóst végül arra kötelezte a hatóság, hogy haladéktalanul takarítsa ki az autót, mert jelenleg nem alkalmas a biztonságos közlekedésre.

 

A felvételen látható áldatlan állapotok kísértetiesen hasonlítanak azokra a lakásokra, házakra, amelyek lakói egy nagyon furcsa betegségtől szenvednek és kényszeresen gyűjtögetnek.

A kényszeres gyűjtögetés, más néven patologikus halmozás egy pszichológiai betegség, mely megakadályozza az egyént, hogy használhatatlan vagy szükségtelen tárgyakat kidobjon. Ezáltal a lakhely olyan mértékben telítődik, hogy normális értelemben lakhatatlanná válik. Gyakran „Messie-szindrómának” is nevezik, ez a kifejezés a bulvársajtóból a szaknyelvbe is átkerült. Súlyos esetben a lakás szeméttelephez hasonlít. A kényszeres zavarok közé sorolják ezt a betegséget.