A Tesla Model 3 áramvonalas karosszériájából még a kilincsek sem lógnak ki. A lemez vonalába besimuló kallantyúk normál esetben nagyon menők, de ha jég borítja az autót, akkor lehet velük gond. 

Mivel nem motor mozgatja ezeket az alkatrészeket, a központi zár nyitására meg se moccannak, a kibillentésükhöz a tulajdonosnak kell valahogy feltörnie a jégpáncélt. Erre pedig nincs külön opció a Tesla gyári applikációjában, és frissítés sem orvosolja a problémát. 

A tehetetlen tulajok Twitter-videókban mutatták meg, hogy utolérte őket a téli átok, viszont jobban tették volna, ha a Model 3 használati utasítását lapozzák fel. Ebben ugyanis ott a megoldás a problémára:

A Tesla szerint ököllel kell megoldani a befagyott kilincs problémáját 1

Kép a Tesla Model 3 PDF kézikönyvből. Ez egy GIF animáció eredetileg, az ököl üti is a kilincset, ahogy azt kell

Igen, a Tesla használati utasítása szerint egyszerűen rá kell ütni pár mérsékelt erejű ökölcsapással, ami vélhetően elég ahhoz, hogy a jégréteg leperegjen. Van aki már annyira érzi ezt a stílust, hogy saját megoldásáról videót is készített. A feltöltő leírása alapján a Tesla nem holmi cukorkából készült Barbie baba, nem kell annyira kímélni, oda lehet neki vágni erőből.

Még radikálisabb megoldást próbált ki egy másik tulaj. Az egész vaskos réteget nem jégoldóval, vagy akkus hajszárítóval távolította el, hanem azt használta, amit a természet adott. Egyszerűen lepisilte a kilincset, és a testmeleg folyadék leszámolt a jéggel.