Az utakon és azok mentén idén sem volt hiány meghökkentő történésekben. Eszelős vontatások, türelmetlen és dühtől forrongó autósok, hajmeresztő necces helyzetek és balesetek – a végtelenségig lehetne sorolni, mi minden történt 2021-ben, de hogy megkönnyítsük az év végi nosztalgiát, összegyűjtöttük, melyek voltak az elmúlt 365 nap legabszurdabb helyzetei, amik olvasóinkból is minimum óriási érdeklődést, egyes esetekben pedig kacagást vagy megrökönyödést váltottak ki.

Kezdjük is a sort egy 41 éves férfival, aki igencsak sajátos magyarázattal tudott szolgálni a miskolci rendőröknek, miután kiderült, hogy ittasan okozott balesetet, pedig még korábban elvették a vezetői engedélyét ittas járművezetés miatt.

A rakomány túlméretes, az autóban a hely elfogyott, ész pedig nem is volt. Ilyesmi sül ki abból, ha egy Kia Pride-hoz „manuális” utánfutót kapcsolnak.

Még az év elején került nyilvánosságra egy felvétel az ügyészségnek köszönhetően. Ennek tanúsága szerint 2020 júliusában egy Audi sofőrje kénytelen volt saját eszközökhöz folyamodni, egy Suzuki Ignis ugyanis elállta az útját, amikor oda akart állni egy tatabányai műhelyhez. A mutatványt azonban az ítélethozók már nem igazán díjazták.

„Én vagyok a nagyobb!” – még a tolakodó Mercedes-sofőr sem számított arra, kivel húzott ujjat az abszolút hétköznapinak kinéző Loganben.

A horrorkaraván kifejezés már a hétköznapi nyelvhasználat részévé vált Magyarországon is, de Romániában az év végén még sikerült újat mutatni…

Nem vitás, hazánk útjain gyakran találkozni kátyúkkal, már-már hungarikumként tekinthetünk rájuk, de ami Ajka és Úrkut között van, illetve volt, az egyszerre mulatságos és siralmas. Főként az utóbbi. Isten hozott a Kátyúrezervátumban, innen minden út Róma helyett a szerelőhöz vezet!

Autóban ülve sokan kerülnek olyan helyzetbe, ami után nyugodtan ünnepelhetnének második születésnapot. Elmondható ez annak az Audinak a sofőrjéről is, aki egy parkolóba csapódva nyolc autót tört össze, de ő sikeresen megúszta, még ha sérülésekkel is.

2020 tavaszán, a koronavírus első hulláma alatt még hős volt az a győri vállalkozó, aki Lamborghinijéből, majd Bentley-jéből idősotthonok és kórházak dolgozóinak adományozott arcmaszkokat. Istvánról azonban kiderült, hogy volt némi vaj a füle mögött, ennek eredményeként az adóhivatal elárverezte a méregdrága sportautókat.

Rég láttunk ennyire kreatív megoldást, mint amit ez a magyar autós talált ki arra, hogyan tornázza be méretes autóját a szűk garázsbeállón. Kivitelezésből jeles!

Zűrből sem volt hiány idén, és ezek zömét a pandémia okozta. Az Egyesült Államokban viszont egy zsarolóvírusos kibertámadás miatt tört ki a pánik, emiatt ugyanis az egész üzemanyagvezeték-hálózatát lezárta a Colonial Pipeline. Az eredmény pedig itt van:

Zárásképpen pedig egy újabb közúti balhé: Oroszországban is hétköznapinak nem mondható módon rendezik ezeket a szituációkat.