A miskolci rendőrök november 14-én 12 óra 30 perckor közlekedési balesethez mentek intézkedni a 3-as számú főútra, a kistokaji elágazáshoz. A helyszínen a járőrök megállapították, hogy a balesetet okozó sofőr autójával nem tartott kellő követési távolságot és az előtte forgalmi okból lassító autónak ütközött. A balesetben a vétlen gépjárműben utazó hölgy könnyebben sérült.

A balesetet okozó sofőrről kiderült, hogy ittas és a vezetéstől 2023. november 23-ig eltiltották, szintén ittas járművezetés miatt.

De itt még nincs vége, ugyanis az általa használt járművet egy barátjától előző este vette „kölcsön”, annak tudta és beleegyezése nélkül, pár üveg itallal és egy hangszóróval együtt. A rendőrség jármű önkényes elvétele, járművezetés ittas állapotban, járművezetés az eltiltás hatálya alatt és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki gyanúsítottként a 41 éves férfit.

A gyanúsított, akinek egyébként sosem volt jogosítványa, kihallgatása során az alábbiakat adta elő: „vezetni egyébként tudok józanul, a közlekedési szabályokat nagyjából ismerem, az autót tudom kezelni.”

A férfit a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatását.