2020 áprilisában számoltunk be arról, hogy egy hazai vállalkozó idősotthonokat és kórházakat keresett fel, hogy arcmaszkokat adományozzon a dolgozóknak. István azonban volt olyan elegáns, hogy nem egy céges puttonyossal szállította ki a maszkokat, hanem egy krómzöld Lamborghini Aventador, majd egy Bentley Continental GT csomagtartójából került elő az adomány.

Ez az akció feltűnt a hazai adóhivatalnak is, így átvizsgálást indítottak a vállalkozóval szemben. Az ügy jelenleg ott tart, hogy a NAV a napokban tűzte ki a győri férfi autóinak árverését. Volt még a garázsban egy-két finomság a Lamborghinin és Bentley-n kívül.

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 2

“Autókülönlegességek a NAV árverésén! Egy Lamborghini, egy Bentley és két Porsche is keresi új gazdáját a NAV szeptemberi árverésén. Az autógyűjtők álmait, egy Lamborghini Aventador-t, egy Bentley Continental-t, egy Porsche Panamera Turbo 971-et, és egy Porsche Panamera 971-et hirdet meg a NAV a legújabb árverésén. A Budapesten tárolt luxusautók makulátlan állapotúak, 3-6 évesek, a legtöbbet futott sportkocsiban sincs még 60 ezer kilométer. A ritkaságokra szeptember 10-étől lehet licitálni, a legolcsóbbra 15, a legdrágábbra 47 millió forinttól indul a verseny” – olvasható a NAV Facebook-oldalán.

De nézzük meg közelebbről a fent említett autókat.

Bentley Continental GT First Edition

A 2018-as évjáratú, 635 lóerős Bentley-t 77 millióra értékelték fel a NAV munkatársai, a licit pedig 38,5 millió forintról indul. Az értékbecslő nem lőtt nagyon mellé, ugyanis egy ilyen autóhoz durván 80 millióért lehet hozzájutni manapság.

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 3

A kocsi tömege orbitális, 2280 kilogrammjából 1250 kiló ráadásul az első tengelyre nehezedik. A hatliteres, 12 hengeres szívet rejtő motortető előtti behálózott, csupakróm hűtőmaszk összegyűjti és csillámokban szórja szerteszét az áldott napfényt.

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 4

Ha felpattintjuk a fedelet, láthatóvá válik a helytakarékos VW-konszerntermék, a híres-hírhedt W-motor, kombinált szívócsatornával és közvetlen befecskendezéssel. Álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre 3,6 másodperc alatt katapultál, végsebessége eléri a 333 kilométer/órát.

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 5Porsche Panamera 4

Ha lehet úgy mondani, a négy autó közül ez a “semmi extra”. Egy sima 2017-es Panamera, 330 lóerővel és 15 milliós kikiáltási árral. A becsült értéke 30 millió forint.

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 6

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 8

Lamborghini Aventador

A következő tétel már nem csak látványosabb, de jóval drágább is. A 2015-ös Lamborghini Aventador igen extrém színt kapott, a tulajdonos semmiképp nem akarta kerülni a feltűnést. Az autó becsült értéke 94 millió forint, a licit pedig 47 millióról indul.

A 6,5 literes, V12-es motorral szerelt autó befektetésnek is kiváló, hiszen ezt a modellt már nem gyártja a Lamborghini. Remélhetőleg ez a króm szín csak fólia és alatta a gyári fényezés lapul, mert akkor még többet érhet.

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 10

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 11

Porsche Panamera Turbo (TechArt külső)

A 60 millióra becsült, különleges Panamera kikiáltási ára 30 millió forint. A Porsche Panamera Turbo a típus hagyományos csúcsváltozata (és persze a Turbo S), de nem a legerősebb, mert ott a Turbo S E-Hybrid, amiben ugyanezt az 550 lóerős, négyliteres V8-as motort még egy 136 lóerős villanymotorral is kiegészítik. A Turbo 3,8 másodperc alatt gyorsul nulláról százra (Sport Chrono csomaggal 3,6 mp).

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 12

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 14

Az utolsó fotó pedig tényleg a legalja: a 60 milliós Porschében ciki bekötni az övet… Ha 550 lóerő nem indokolja, akkor semmi.

Lamborghinit, Bentley-t és Porschét árverez a NAV – Tudjátok, kié volt? 15