Az évek során láttunk már pár érdekes trükköt az autóbeállás megkönnyítésére. A szűk udvarok jelentette problémára van hivatalos megoldás, egy ír cég például a vasúti fordítókorongok mintájára beépíthető szerkezetet árul. 

Működése végtelenül egyszerű: gombnyomásra elindul a forgás, addig, amíg a tulajdonos szeretné. Így könnyedén meg lehet egy helyben fordítani a bejáróra szemből beálló autót annak beindítása nélkül, és nem kell a tolatással vacakolni. Van belőle motoros és kézi erővel forgatható verzió is, de akár a garázs padlójára is telepíteni lehet a rendszert. Az eszköz azonban drága mulatság, a kivitelezés minimum 8000 euróba (2,8 millió forintba) kerül.

Ugyanerre a problémára talált választ egy magyar autós, akinek nem volt szüksége 360 fokos forgatási lehetőségre. Neki csak egy szűk kanyart kellett kiváltani, egy 90 fokos fordulót, ahova az autó már nehezen fért volna be. Így beépített egy sínrendszert, tolható „trélerrel”, amire elég egyenesen ráállni, majd ha fedélzetre került a kocsi, akkor oldalról könnyedén be lehet tolni a garázsba. 

Igaz, itt télen, sáros időben a síneket mindig tisztán kell tartani, van némi fenntartási igénye a rendszernek, de maga az ötlet és a megvalósítás érdekes, mások talán csak csináltak volna egy új kaput az utcafronton a garázzsal szemben, ha van rá lehetőség, vagy forgolódtak volna életük végéig.