Rutinos, évtizedes múlttal bíró egyenruhások sem láttak olyat, amit kedden az egyesült államokbeli I-5-ös, Kaliforniát és Washingtont összekötő autópályán. A Mount Vernonnál történt balesetnél könnyű fej- és bordasérülésekkel szállt ki az autójából egy 46 éves nő, míg a Nissan Altima felismerhetetlenné tört.

A sűrű forgalom miatt, a Nissan előtt haladó nyerges vontató lelassított, amire a nő is reagált, a mögötte érkező teherautó azonban nem. Ezért nekiütközött a nőnek, belelökve a nyerges vontatóba. A baleset következtében a Nissan hátulja előrehajlott, de szerencsére mások nem utaztak az autóban. Annyira beszorult az Altima a nyerges vontató alá, hogy a nő is csak a többtonnás monstrum megemelése után tudott kiszállni belőle.

„Sosem láttam még ilyet, elképesztő” – jegyezte meg a fenti fotók kíséretében a Twitteren Rocky Oliphant, a Washingtoni Állami Járőrszolgálat egyik munkatársa, aki a nőt a legszerencsésebb szerencsétlenként írta le.

Az ütközés után órákra lezárták mindkét irányban az I-5-ös autópályát, a hölgyet pedig további kivizsgálásokra kórházba szállították, de nem érkezett hír arról, hogy azóta súlyosabb sérüléseket diagnosztizáltak volna nála.

189 dolláros, azaz körülbelül 60 ezer forintos büntetést szabtak ki a teherautó sofőrjére, amiért nem tartotta be a követési távolságot. Valószínűleg a biztosítás elrendezése már nem lesz ennyire könnyű menet.