Csodával határos módon mindössze két könnyű sérültje volt annak a balesetnek, ami New Jersey államában történt augusztus 16-án, hétfőn, helyi idő szerint 13 óra körül. A helyi rendőrség beszámolója szerint két autó tört össze a baleset következtében, az egyik ráadásul az oldalára borult, miután az étterem falának ütközött, így abból a helyszínre érkező tűzoltóknak feszítővágóval kellett kiszabadítaniuk a sofőrt.

Napokkal később a hatóságok arról is megosztottak egy újabb felvételt a balesetről, amit az étterem biztonsági kamerája rögzített. Ennek tanúsága szerint az autós valósággal az étterem falának repült, majd egy másik, az autós kiszolgálásra váró kocsit talált telibe. Egy másik kameraszögből kiderült az is, hogy az autó a külső vendéglátórészbe is belecsapódott, szerencsére egy üres asztalt sodort el, ami mellett viszont egy család étkezett.

A baleset kapcsán a WJHL azt írja, hogy az étteremnek csapódott autó egy Toyota Corolla volt, és feltételezhető, hogy a látottakat a sofőr rosszulléte előzte meg. Az autó, amit pedig a várakozó sorban eltalált, egy Audi lehetett, és miután mindkét autó eltalálta az épületet, az komolyabban megsérült. A baleset mértéke és a jelentős mennyiségű törmelék ellenére az étteremben senki sem sérült meg.

Miután a Toyotából kisegítették, annak sofőrjét kórházba szállították, a másik sérült pedig egy, az Audiban utazó gyermek volt, aki fájdalomra panaszkodott. Úgy tudni, utóbbit pusztán elővigyázatosságból vitték kórházba. Tekintve, hogy csúcsidőben történt a baleset, szerencse, hogy viszonylag kevés sérültet jelentettek a balesettel összefüggésben.

A hónap elején Budapesten történt hasonló kimenetelű eset, amikor az M1-M7-es autópálya kivezető szakaszának mentén található benzinkútnak ütköztek egy BMW-vel. Az automata sebességváltóval szerelt BMW 3 GT női sofőrjénél felmerült az ittas vezetés gyanúja.