Július 8-11. között rendezték az idei Goodwoodi Sebességfesztivált, melyen többek között az Aston Martin Valkyrie is bemutatkozott a nagyközönség előtt. A V12-es hiperautó hangos száguldozását azonban nem élvezhették sokáig a kilátogatók, mivel a második felfutásnál lerobbant, lényegében már a rajtvonalnál megállt a pályán.

Az Autosport.com-nak nyilatkozva a márkatulajdonos Lawrence Stroll elárulta, hogy a kellemetlen pillanatokat egy 5 fontos, nagyjából 2000 forintba kerülő alkatrész okozta. „A kis és nagy feszültségű akkumulátort összekötő elem okozott egy kisebb elektronikai problémát, egy 5 fontos alkatrészről van szó” – erősítette meg a kanadai milliárdos.

Mindössze 150 darab készül az amúgy 3,25 millió dollár (kb. 990 millió forint) értékű hiperautóból, már mindegyikre van jelentkező. A kizárólag versenypályára tervezett és ott használható Valkyrie AMR Pro kapcsán ennél is kisebb, csupán 25 darabos gyártási kapacitással terveznek.

Az Aston Martin hiperautóját 6,5 literes, V12-es Cosworth-motorral szerelték, a Forma-1-es autókéhoz hasonló hibrid rendszerrel kombinálva. Ezek együttes teljesítménye 1160 lóerő, míg 60 mérföld/órára (kb. 96 km/óra) 3 másodperc alatt gyorsul, végsebessége a 320 kilométer/órát is meghaladja.