Christiano Ronaldo kiemelt ügyfél a Ferrarinál, rendre vásárol a maranellói gyártó termékeiből. Ez többszörösen jó üzlet az olaszoknak, a vételár mellett komoly marketingértéket is nyernek azzal, hogy a világ egyik legismertebb focistája náluk vesz négykerekű játékszert.

A legutóbbi vásárláson is kihasználták az alkalmat, és túrát szerveztek Ronaldónak, az autó átvétele előtt elvitték egy gyárlátogatásra is a sportautós részlegükre, majd az Forma-1-es csapat tagjaival. Osztotta az aláírt mezeit, társalgott a pilótákkal és Mattia Binotto csapatfőnökkel, majd megkapta, amiért valóban érkezett, a Ferrari Monza SP1 kulcsát.

Ezzel Ronaldo a modern kori Ferrarik egyik legkülönlegesebb darabjának lett birtokosa. Egy olyan egyedi kivitelé, ami a Bugattikkal, Lamborghinikkel, egyéb Ferrarikkal tömött parkolóból is látványosan kilóg.

A lehető legritkább és legdrágább Ferrarit vette meg Ronaldo 1A lehető legritkább és legdrágább Ferrarit vette meg Ronaldo 2

A Ferrari kevesebb mint 500 darabot készít a Monza SP1 és SP2 modellből. Ez a különleges típus a 812 Superfast alapjaira épül, de a régi sportkocsik mintájára nincs se teteje, se szélvédője. Az SP2 súlya csupán 1520 kilogramm, az együléses kivitel ennél nagyjából 20 kilóval könnyebb csak. Mindezt a 6,5 literes, V12-es szívómotor viszi, mely 810 lóerős.

2,9 másodperc alatt gyorsul a Monza 100 km/órára, további öt másodperc után pedig már 200-zal száguld. A végsebessége meghaladja a 300 km/órát, ára körülbelül 600 millió forint.