A sztárfocisták és a méregdrága sportautók olyanok, mint a borsó meg a héja, gyakorlatilag az lóg ki a sorból, aki valamilyen átlagos kocsit használ 50 millió forint alatt. Zlatan Ibrahimovic viszont megpróbál felfelé kilógni, ami nem egyszerű feladvány, de úgy tűnik, neki sikerül.

Egy olyan rétegből, ahol mindenkinek áll pár Lamborghini, Ferrari, Bentley a garázsában a limitált szériás, extrém kiadással lehet kitűnni. Ibrahimovic pont ilyet választott 38. születésnapjára, amikor meglepte magát a Ferrari SP2 Monzával. 

A Ferrari kevesebb mint 500 darabot készít a Monza SP1 és SP2 modellből. Ez a különleges típus a 812 Superfast alapjaira épül, de a régi sportkocsik mintájára nincs se teteje, se szélvédője. Az SP2 súlya csupán 1520 kilogramm, az együléses kivitel ennél nagyjából 20 kilóval könnyebb csak. Mindezt a 6,5 literes, V12-es szívómotor viszi, mely 810 lóerős.

2,9 másodperc alatt gyorsul a Monza 100 km/órára, további öt másodperc után pedig már 200-zal száguld. A végsebessége meghaladja a 300 km/órát, ára körülbelül 600 millió forint. Nincs jobb eszköz ennél a skandináv késő tavasz egyre hosszabb nappalainak élvezetére!