A rendőrök élete bizony nem csak játék és mese, főleg nem az Egyesült Államokban, ahol most igen kiélezett a helyzet az afroamerikai polgárok és a hatóság között. Az alábbi felvételen az látható, ahogy két New York-i rendőr megállít egy ezüst szedánt és az egyik egyenruhás kéri a sofőr iratait.

A volán mögött egy 44 éves férfi ült, Lionel Virgile, akit azért állítottak meg, mert áthajtott a piroson. Az autós bal keze végig takarásban van, azt mondja, hogy a papírjait keresi, de a rendőr kéri, hogy nyissa ki az ajtót. Miután kinyílik az ajtó, Virgile azonnal arcon önti a rendőrt valamilyen folyadékkal. Az egyenruhás azonnal visszavonul a járőrautóhoz, az autós pedig állítólag elhajtott a helyszínről és egy másik járőrpáros üldözőbe vette.

 

A 44 éves férfi az üldözés során ütközött egy másik autóval, kipattant a kocsiból és egy meggyújtott Molotov-koktél dobott az őt üldöző rendőrautóra. Szerencsére személyi sérülés nem történt, és miután a rendőrök elfogták a dobálózó autóst, még három gyúlékony folyadékkal teli üvegcsét találtak az autójában. Egy ilyennel locsolta arcon az őt megállító rendőrt is. Hatalmas szerencse, hogy azt nem volt ideje meggyújtani, mert valószínűleg arra készült.

A tettest akár 20 év börtönre is ítélhetik.