A Ford Crown Victoriákat mi itt a világ másik végén leginkább az amerikai zsarus filmekből és sorozatokból ismerjük, mint rendőrautók, ugyanis az Egyesült Államokban igen népszerű modell a hatóság kötelekében.

Egy ilyen autó átalakításába fogott a svéd Daniel Werner, aki komplett Instagram- és YouTube-csatornát készített, hogy megörökítse az utókornak, ahogy egy V12-es, 27-liter Rolls-Royce Meteor erőforrást szerelnek a Fordba. Ezt a motort eredetileg olyan tankokban használták, mint a Cromwell vagy a Comet.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Meteor Interceptor (@the_meteor_interceptor) által megosztott bejegyzés

 

A 27 literes motor 2400-as fordulaton olyan 550-600 lóerő körüli teljesítményre képes, amihez igen komoly, 1965 Nm nyomatéka párosul. De itt még nincs vége…

Két hatalmas turbófeltöltő és egyedi motorvezérlő is kerül még a V12-es motorra, a cél durván 2500 lóerő! Szükség volt még két komoly üzemanyag-szivattyúra is, melyek percenként akár 24 liter üzemanyagot képesek szállítani a motornak. A hatalmas súlyt és erőt azonban bírni is kell, ezért teherautó alkatrészekkel erősítették meg az autót és annak hajtását, futóművét.

Hallgasd csak, hogy indul a 27 literes V12:

 

Az eredetileg 1991-től 2011-ig gyártott Ford Crown Victoria rendőrautó változataiban 4,6 literes, V8-as motort szereltek, amelyhez 4 sebességes automata váltó csatlakozott.