A közelmúltban elküldte egy 38 éves dolgozóját a Mercedes vitóriai szerelőüzeme, ám a férfi nem tudott megbarátkozni a gondolattal, ezért lopott magának egy, az útépítéseknél használt kotrógépet, amivel – miután megtett 21 kilométert – a márka baszk régiói üzeméhez hajtott, ahol 50 V-osztályos kishaszonjárművet tört össze – írja a Periodismo del Motor cikke alapján a Carscoops.

Miután áttörte a gyárkaput, valószínűleg a gyárba is be akart jutni, hogy kárt tegyen a futószalagban, tekintve, hogy megrongálta a mozgóajtót is. Helyi lapok beszámolói szerint mintegy kétmillió euróra (720 millió forint) rúg a korábbi dolgozó ámokfutása okozta kár. Szerencsésnek tekintik, hogy a férfi az éjszaka folyamán tombolt, amikor kevesen tartózkodtak az üzemben.

Előzménye az ügynek, hogy decemberben a Mercedes új munkáltatási séma bevezetését jelentette be, ami a dolgozók 10-15%-ának elbocsátásához vezetett. A Noticias de Gipuzkoa arról is beszámolt, hogy december 18-án tömegesen kiálltak az elbocsátások ellen, azzal érvelve, hogy a gyártó nem nézett alternatívák után, amik a munkahelyek megőrzését szolgálnák.

A félszáz V-osztályos modell, ami megrongálódott a konfliktus következtében, darabonként indulóára 29 000 dollár, felkapottnak tartják az európai piacon. Ezt már hibrid hajtáslánccal szerelik, a belterét pedig úgy tervezték meg, hogy az kényelmes legyen az utasok számára.