A kamu cég annak ellenére végez fizető betegszállítást kórházakból, hogy nem szerepel a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő szolgáltatói listáján, de még a cégjegyzékben sem – írja hivatalos Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat

Gusztustalan átverés: kamu mentőautó vesz fel betegeket Budapesten 1

Autójukon nincs engedély megkülönböztető jelzésre, sőt még a forgalmijuk is lejárt. Kocsijuk tetejéről levált a matrica, az oldalán különböző színű betűből és számból van felragasztva a nem létező cég neve. A laikusnak legfeljebb az tűnhet fel, hogy a “mentőautó” kívül-belül elhasznált, de ennél jóval nagyobb a baj! Szakszerű személyzet hiányában ugyanis a betegszállításból is komoly baj lehet, arról nem is beszélve, ha egy rendezvény biztosítását vállalják vagy egy balesetbe futnak bele a felszerelés és szaktudást nélkülöző, mentőnek látszó autóval.

A kamu betegszállítót az egyik napilap szúrta ki és kiderítette, hogy a magát Szent Borbála Sürgősségi szolgáltatónak nevező cég és munkatársai, minden engedély nélkül dolgoznak a fővárosban. A mentődolgozók mélyen felháborodtak és lépéseket sürgetnek az álmentősökkel szemben.