Az 1991-től egészen 2011-ig gyártott Ford Crown Victoria szinte egy amerikai jelkép. Nem is a civil változatok láthatóak gyakran, hanem a rengeteg film miatt talán mindenkinek ismerős a nagy szedán, hiszen az FBI ügynököktől a rendőrökön át egészen a taxisokig mindenki használta a megbízható, strapabíró autót.

Pályafutása során többször felmerült, hogy befejezik az elavult konstrukció gyártását, de sok területen épp ez jelentett hatalmas előnyt a modernebb autókkal szemben. A leselejtezetet rendőrautókhoz viszont egész jó áron lehet hozzájutni és ezek sok ponton különböznek az utcai verzióktól.

A rendőr Crown Victoriák 4,6 literes, V8-asához ugyanúgy 4 sebességes automataváltó csatlakozik, de a motor hűtése a nagyobb igénybevételhez igazított. A váltója is kevésbé finom váltásokra van programozva. Futóművük is a kemény munkára lett átalakítva, kicsit magasabbak is a rendőrautók.

A legtöbben bőven látnak benne fantáziát a tuninghoz, de kimerülnek a turbósításnál, a kompresszor felszerelésénél vagy valamilyen erősebb V8-as motor beszerelésénél.

A svédek viszont sokkal durvább ötlettel álltak elő. A második világháború alatt fejlesztett Rolls-Royce Meteor V12-est szerelik be a Crown Victoriába. Azt a motort, amit eredetileg olyan tankokba szántak, mint a Cromwell vagy a Comet. És így indul be:

a videó a hirdetés után indul

A 27 literes motor furata 140 mm, lökete 150 mm és 2400-as fordulaton olyan 600 lóerő körüli teljesítményre képes. Hozzá pedig brutális 1965 Nm nyomatéka van.

Ez viszont nem elég a srácoknak, ezért két hatalmas turbófeltöltővel és egyedi motorvezérlővel szerelik fel a gigantikus motort, hogy kijöjjön belőle 2500 lóerő. Jelenleg 3000-nél van a fordulatszámmérő piros mezője, de ezt szeretnék még feljebb tornászni.

A motorhoz kellett két komoly üzemanyagszivattyú is, melyek percenként akár 24 liter üzemanyagot is képesek szállítani a motornak.

A hatalmas súlyt és a rengeteg erőt viszont bírnia kell, ezért számtalan ponton meg kell erősíteni az autót és a hajtást is. Ehhez teherautó alkatrészeket használnak majd.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

The Meteor Interceptor (@the_meteor_interceptor) által megosztott bejegyzés, Márc 27., 2020, időpont: 8:07 (PDT időzóna szerint)