Még mindig nagyon megosztó téma az elektromos autózás. Megszámlálhatatlan érv szól mellette és ellene is, de annyi biztos, hogy most az autóipar ebben látja a jövőt. A töltési idő és a hatótáv kettősét gyakran hozzák fel ellenérvként, de ha ilyen ütemben halad a fejlődés, akkor ezek is csak olyan számok lesznek, mint a többi. A portlandi Don Louv csak legyintett a kétkedőkre, és lenyomott egy 18 ezer kilométeres túrát a Porsche Taycan Turbójával.

Kedveli az őrült ötleteket és a hosszú túrákat, ezért cseppet sem gondolkozott, hogy belevágjon-e abba az útba, aminek sokan még repülővel sem indulnának neki. Egész pontosan ebbe itt:

Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 2
Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 3

Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal

Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 11
Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 12
Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 13
Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 14
Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 15
Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 16
Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 17
Fotó megosztása:

Louv 46 napig utazott és közben közel 18 ezer kilométert tekert bele a Taycan Turbóba. Igaz, közben tett egy kis kitérőt Hawaiira is. Az út során nem sok problémája akadt, mindössze néhány nem igazán működő DC-töltő helyett kellett más töltési lehetőség után néznie. Két-három próbálkozásra volt olykor szükség, hogy megetesse a Taycant.

Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 18

Megállapította, hogy a Tesla Superchargerek lefedettsége tényleg megkönnyíti azok dolgát, akik Teslát vezetnek, de más vállalkozások töltőállomásai is szépen zárkóznak fel. Az EPA mérése szerint a Taycan Turbo átlagosan 49 kWh-t fogyaszt 100 mérföldenként (kb. 160 km), neki 38,1 kWh-s átlag jött ki. Egy töltéssel úgy 360 kilométert tudott megtenni.

Megkerülte egész Amerikát az elektromos Porsche Taycannal 19

Egy villanyautótól talán nem újdonság, de a Taycan is rettentően csendes és a légrugós futómű miatt kényelmes is tud lenni. Don állítása szerint nem gond benne 8-10 órát levezetni. Ő az utolsó napon 17 órát vezetett és több mint 1600 kilométert tett meg. Az útról fedélzeti kamerás time lapse videó is készült, itt van alább: