India tehetősebb területein ugyan nem mondható szokatlannak egy Rolls-Royce Phantom látványa – még ha ez is a luxusautó-márka egyik legdrágább típusa –, de valószínűleg ezen a példányon még ott is megakad egy-két csodálkozó tekintet. Erről a modellről ugyanis azt kell tudni amellett, hogy teljesen arany színű lett, mint az a felvételeken is látható, hogy taxiként használják.

Helyi orgánumok kiderítették, hogy az autó egy Bobby Chemmanur nevű milliomos birtokában van. Alapvetően a tehetősebb turistákat fuvarozzák a Phantommal, de sokak örömére nem kell feltétlenül bankot robbantani ahhoz, hogy megtapasztalhassuk ennek a luxusjárgánynak a kényelmét. A Gulf News úgy tudja, hogy Chemmanur egy WhatsApp-videóban elárulta, az érdeklődők három napnyi Rolls-Royce-taxizást egy kétéjszakás szállással körülbelül 345 dollárból (kb. 100 ezer Ft) megúszhatnak.

Sokan kiszúrhatták, hogy ez nem a legújabb, nyolcadik generációs Phantom, hanem az eggyel korábbi. A modellt 2003-ban mutatták be, és egészen 2017-ig gyártották két- és nagyajtós kivitelben. Az orrában egy 6,75 literes, V12-es erőforrás található, melynek teljesítménye 454 lóerő, nyomatéka pedig 720 Nm.

Chemmanur elárulta, hogy egy aukción, meglehetősen nyomott áron jutott hozzá a Phantomhoz. Hozzátette: nem az volt a célja a luxusszedánnal, hogy még több pénzt halmozzon fel, hanem az, hogy egy egyedi ötletet valósítson meg.

Nem ez az első alkalom, amikor valami extrémet hoztak ki a Rolls-Royce Phantomból – láthattuk már gördülő művészeti alkotásként, valamint virágokkal és egymillió öltéssel kihímezve is: