130 millió forintba kerül a Rolls-Royce Phantom rövidebb változata. Oké, ezt az összeget illik fenntartással kezelni, hiszen ezen a szinten az opciós tételek egyrészt elengedhetetlenek, másrészt annyira egyediek, hogy jelentős változást jelenthetnek a végösszegben. Persze, csakis felfelé. A kedves vevők mindenféle egyedi fényezés közül választhatnak, vagy akár maguk kreálhatnak egyet, amire gyakran van példa. Most azonban a neves brit művész, Marc Quinn festővászonnak használta a luxusautót.

Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból 1
Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból 2

Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból

Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból

Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból 6
Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból 7
Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból 8
Fotó megosztása:

Quinn különböző installációit számtalan helyen láthatta már az, aki London utcáin sétál. Szobrai elég különlegesek és megosztóak is, de a művészet már csak ilyen műfaj. A legkülönbözőbb anyagokat képes felhasználni az alkotásaihoz, vért, kenyeret, rozsdamentes acélt, esetleg virágokat. Most pedig egy komplett Phantomot. A fényezést Marc Quinn írisz festménysorozata ihlette és jótékonysági árverésen talált gazdára.

Gördülő művészeti alkotás lett a Rolls-Royce Phantomból 9

310 millió forintnál is többet fizetett érte a vevő, aki így jelentős összeggel támogatta egy londoni gyerekkórház allergiakutatási programját, melyben nem csak a megelőzésre és a védekezésre keresik a megoldást, hanem az allergia megszüntetésére is. A jótékonysági eseményen kétmillió angol font gyűlt össze.