Lee Iacocca mérnökként kezdte a Fordnál, majd a ranglétrát végigjárva a kereskedelmi osztályon át egészen a vezérigazgatói székig jutott. Nevéhez kapcsolódik a Ford Mustang, valamint az ő hatására döntött úgy II. Henry Ford, hogy építenek egy versenyautót, amivel megverik a Ferrarit. Később a Chrysler igazgatótanácsának elnöke lesz és nagy szerepe van abban, hogy megmenekült a márka a csőd széléről.

Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 1
Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 2

Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót

Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót

Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 10
Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 11
Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 12
Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 13
Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 14
Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 15
Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 16
Fotó megosztása:

A K-platformos LeBaront 1982-ben úgy reklámozta, hogy “ha találsz jobb autót, akkor vedd meg!” Ezek az autók kétség kívül nem az amerikai autógyártás legemlékezetesebb darabjai, de az elsőkerék-hajtású, költséghatékonyan gyártható és nem utolsósorban eladható modellek kihúzták a Chryslert a bajból. Ez végképp hírességet csinált Lee Iacoccából.

Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 17

Ekkoriban maga is egy ilyennel járt, egész pontosan ezzel az 1986-os LeBaron Town & Country kabrióval. Ez is ritkaságnak mondható, hiszen ebből a változatból csak 1105 darab épült. Iacocca autójában most valamivel több mint 32 ezer kilométernyi mérföld van és mindene működik. A vajszínű, fa dekorral díszített autó beltere is ezt a színvilágot követei. A műszerek digitálisak és természetesen van benne klíma és 2,2 literes, négyhengeres turbómotor hajtja.

Lee Iacocca azt mondta, ennél nem találsz jobb autót 18