1963-ban jelent meg A törvény bal keze című angol vígjáték Peter Sellers főszereplésével, aki Pearly Gates-t játszotta a filmben. A főszereplő hivatalosan egy divatüzlet menedzsere, ám van egy kevésbé jól csengő munkája is, fennmaradó idejében egy rablóbanda vezetője. Ám idő közben egy ismeretlen rablóbanda is megjelent Londonban, akiket mindenképpen rács mögött szeretne látni a Scotland Yard, ezért Gates segítségét kérik, akinek hű társa a tipikus brit versenyzöld színű Aston Martin DB4GT-je.

Ez a csodálatos állapotban lévő Aston Martin kerül majd kalapács alá egy szeptemberi aukción. A korábbi tulajdonosok között állítólag maga a film főszereplője, Peter Sellers is feltűnik. Nem példa nélküli, hogy egy sztár végül lecsap a forgatáson használt autóra. Az Angyal című krimisorozat főszereplője, Roger Moore is így tett a Volvo P1800S-sel, de Rowan Atkinson is gyűjteményében tudhatja a Rolls-Royce Phantom Coupé kereskedelmi forgalomba nem kerülő, 16 hengeres motorral szerelt változatát, melyet a a Johnny English című kémparódia második részében használt.

Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 1
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 2

Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal

Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal

Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 12
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 13
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 14
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 15
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 16
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 17
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 18
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 19
Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 20
Fotó megosztása:

Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 21Nem csak James Bond csapatta Aston Martinnal 22

Az Aston Martin DB4-es 1959-ben mutatkozott be a nagyközönségnek a Londoni Autószalonon kicsit rövidebb karosszériával és 3 Weber karburátoros, sorhatos motorral. A GT változatot kifejezetten arra készítették, hogy a mindennapi használat mellett a versenypályán is örömét lelje benne a tulajdonosa, ezért 85 kilogrammal könnyítették ki. Új korában az autó ára 4530 angol fontról indult.

Az erősebbik, 3,7 literes, sorhatos motor közel 320 lóerős teljesítményét 6600-as fordulaton adja le, mellé 325 Nm nyomatéka van 5000-től, hozzá négygangos váltó jár. A kicsit több mint 1,2 tonnás sportkocsi 6,2 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra, a végsebessége 240 km/óra feletti. Ám Peter Sellers autójába kicsit erősebb, 4 literes motor került.

Korábban 2 milliárd forintnak megfelelő összegért kelt el egy hasonlóan ritka, de versenyváltozatú Aston Martin DB4GT. Ebben az esetben azonban a filmszerep és a híres tulajdonos emelheti meg az autó értékét.