Hamarosan megnyitja kapuit Essenben a Techno Classica nevű veteránautós kiállítás, melyre az autógyártók is komolyan készülnek. A Volvo idén egy igazi hírességet szed elő a raktárból az esemény kedvéért, az Angyal című sorozat híres Volvo P1800 S-ét tekinthetik meg a látogatók. Az autót 1967. január 20-án helyezték először forgalomba és első tulajdonos a sorozat főszereplője, Sir Roger Moore volt, aki Simon Templart játszotta az Angyalban.

Az autóra Mini Lite alufelnik kerültek, Hella ködfényszórók, a beltérben fa karimájú kormány, fekete bőr, hőmérő és a forgatások alkalmával igen hasznosnak bizonyuló ventilátor található. Utóbbira azért volt szükség, mert néhány jelenetet stúdióban vettek fel az autóval, ott pedig nem mindig a legkellemesebb az idő. Először a Hamis csillogás című részben tűnt fel a fehér kupé.

Sorozatsztárt vett elő a Volvo 2

Sir Roger Moore után szintén híres tulajdonosa lett a Volvo P1800 S-nek, a Goldfinger című James Bond filmben főgonoszt játszó Martin Benson volt a kupé második tulajdonosa. Ezt követően már számos ember nevén volt az autó, amit 2000 környékén teljesen felújítottak. Sok évvel később megkérdezték Moore-t, hogy melyik volt a kedvenc autója és ő az ST 1 rendszámú Volvót választotta, majd hozzá is tette rögtön, hogy annyira szerette, hogy többször esett már a svéd márkára a választása.

A P1800 S-ben 1,8 literes, négyhengeres motor dolgozik, melynek teljesítménye 115 lóerő és akár 175 km/órás sebességgel is száguldhat. A P1800-as gyártását eredetileg Angliában kezdték meg, de minőségi problémák miatt áthelyezték Svédországba, ekkor kapta meg az S jelzést a gyártó országra utalva.