Egy Facebook csoportban bukkantunk a szóban forgó képekre, és posztra. Ha az eset igaz, az autós felháborodása jogosnak tűnik, a köpést láthatóan nem maga találta ki, bár nyilván a körülmények tisztázatlanok. A szöveget a poszt eredeti formájában, javítások nélkül közöljük.

“Erre varrjatok gombot, pajtikáim! 😝 taxis beköpött a lehúzott ablakomon!! 😲 2018. Magyarország! Mert beengedtem magam előtt 2 autót, 3 gyalogost egy veszélytelen, forgalommentes kereszteződésben 😇 egy Nővel, egy Anyával szemben próbál fitogtatni?!
Remélem ezek után olyat kap a munkáltatóitól, meg a Jóistentől, hogy hátralévő nyomorult életében elmegy a kedve a köpködéstől, jaszkarizástól. Is!”

A kis apróságnak tűnő incidens megfogta az embereket, mindenki beleélte magát, és a téma virálisan terjedni kezdett, a megosztások száma már ötezer felett jár, a hozzászólások az ezres határt ostromolják. Ezek között akadnak gyöngyszemek:

“Annyira szégyen, hogy az emberek látnak valamit, amit igaznak vélnek, és lesüllyednek egy bizonyos szintre… Akik azt mondják, hogy így agyonvernék, meg úgy dögöljön meg, azért, mert mehet a buszsávba, stb., azok kiállítják a saját szegénységi bizonyítványukat. 

De azért amikor a sárga földig isszák magukat egy kocsmában, akkor jól jön a köcsög taxis, hogy hazavigyen, nem? Mert ugye más nincs, csak a szar éjszakai közlekedés. Lehet, hogy én vagyok a vak, de én pont azt látom, hogy a taxisok úgy mennek, mint a csigák (kivéve a gyorsforgalmin meg az üllőin, de ott általában amúgy sem 50-es tábla van ugyebár.)

De tegyük fel, igaz a történet. Akkor sem biztos, hogy az autót az a bizonyos köcsög taxis vezette, illetve ezen a taxin, ha jól látom, semmi arra utaló jel nem látható, hogy ez taxiként is üzemel a rendszámon kívül. 

Az is valószínűsíthető, hogy ez egy hiéna autója, mivel semmilyen matrica nincs sem az oldalán, sem a hátulján, ezért akik azt írják, hogy szóljon a taxitársaságnak, azoknak üzenem, hogy ő azért hiéna, mert semelyik szolgáltatóhoz nem vették fel, valószínűleg nem véletlenül…

És ne ítéljünk már el egy társadalmi vagy akár etnikai réteget is x %-uk alapján. Ha a saját és még 10 barátunk főnöke köcsög, akkor az összes többi is az? Sajnos ez annyira jellemzi a magyar társadalmat. Ott van az a bizonyos könyv, amit nem a borítója alapján kéne megítélni…” – fejtette ki véleményét egy hölgy.

Van aki megpróbált semleges szemszögből hozzászólni: “A taxisok úgy általában szemét módon vezetnek de azokat sem értem akik boldog-boldogtalant elengednek. Miért nem csak egyet aztán a következő is egyet. Szerintem ez a korrekt minden közlekedővel szemben.”

További aggályt fogalmazott meg a történettel kapcsolatban egy olvasónk, aki a következőket írta a szerkesztőségnek:

Tisztelt Szerkesztőség!
 
A korrektség úgy kívánja, hogy kicsit alaposabban járjanak utána mielőtt lehoznak valamit tényként!

1,  A köpés jobbról érkezett. Életszerű egy női sofőrnél a lehúzott jobbos ablak?
2,  A fotó balra és nagyobb távolságból készült! Életszerű ez a gyors pozícióváltás?
3,  A “taxinak” fehér rendszáma van. Vajon miért? Adják meg a választ Önök…
4,  A posztoló biztos, hogy nő és anya?
 
Amennyiben a fenti kérdésekre igen a válasz, akkor a poszt megáll! Egyéb kétségek esetén hangulatkeltés csupán! Aki pedig így viselkedik, nem taxis. Baráti üdvözlettel! B. G. (Teljes név a szerkesztőségben)