Egy vitás kérdés rendezésének nem a legjobb módja, ha az ember kocsival hajt be egy autókereskedésbe.  Pedig pontosan ezt tette egy tajvani férfi.

A férfi, akit csak Csú-ként neveznek a helyi lapok 2017 januárjában megrendelt egy Porsche Panamera Sport Turismo-t, amely ott alapáron nagyjából 52 millió forintba kerül ott. A 42 éves vásárló azonban nem alapmodellt kért, hanem néhány extrát köztük a 4D Chassis Control nevű rendszert is megrendelte. A 4D Chassis Control összehangolja a légrugózást, az adaptív csillapítást, az aktív hátsókerék-kormányzást stb. vagyis az autó sportos vezethetőségét fokozza. Az extrákkal a kiválasztott autó ára fel is szökött 65 millió forintra.

Autóval hajtott a szalonba az elégedtelen ügyfél 1

Porsche Panamera Sport Turismót akart a tajvani vevő

Hősünk 20 millió forintnak megfelelő előleget tett le, majd várt.  Néhány hónappal később, tavaly novemberben megérkezett az autó, csakhogy az említett 4D Chassis Control funkció nélkül. Csú pedig visszautasította a vételárból még fennmaradó összeg kiegyenlítését és úgy döntött, hogy inkább visszavonja a megrendelését.

Minden szép és jó, gondolhatnánk…

Csakhogy a beszámolók leírása alapján a történet úgy folytatódott, hogy a kereskedő levelet küldött neki, hogy teljesítse a szerződésben vállalt befizetést, vagy elveszíti az előleget. Na, ekkor döntött úgy Csú, hogy beugrik a kereskedésbe, csakhogy autóstól hajtott be, összetörve előbb egy üvegfalat, majd mivel talán ezt nem tartotta elégnek, arrébb lökte a recepciós pultot is. Egy Porsche Cayenne-t használt a célra, az ez alapján akár márka-hű vevőnek is mondható férfi. Az esetet rögzítette az autószalon kamerája.

A márkakereskedés dolgozói kihívták a rendőröket, akik letartóztatták, közveszély- és anyagi károkozás, illetve megfélemlítés miatt. Később azonban szabadon engedték. Csú pedig mit tett? Igen jól gondolod kedves olvasó, újra a kereskedés felé vette az irányt.

A szalon munkatársai azonnal hívták a rendőröket, akik megállapították, hogy ezúttal –talán – azért érkezett, hogy tárgyaljon a kereskedővel, aki állítólag hajlott rá, hogy vagy visszaadja az előleget vagy szállít neki egy olyan autót, amelyben szerepel a 4D Chassis Control.

Ám a történet itt még nem ért véget, mert állítólag a tárgyalás mégsem zárult sikeresen, sőt megrekedt a megbeszélés. Viszont Csú később nyilvános nyilatkozatot tett, amiben kifejtette, hogy sajnálja az esetet és igazából csak egy a piroson átszáguldó autóval való ütközést akart elkerülni, amikor véletlenül behajtott az autószalonba.  Lehet, hogy neki nem szóltak, hogy van videó az esetről?

A rendőrség a Cayenne-ben talált egy csákányt és némi benzint is, de Csú nem árulta le, hogy mit tervezett az eszközökkel. Csúról pedig kiderült, hogy nem ismeretlen a hatóságok előtt, betörés és csalás miatt is meggyűlt a baj a törvénnyel.

Némi popcornt bekészítve várjuk a folytatást…