Hogy mennyire lehet hasznos a vásárlóknak, ha egy autógyárnak van igazi sportprogramja és valódi versenyautókat is készít, azt nemcsak a versenyeredmények igazolják, hanem az olyan, a márka kínálatába is bekerülő sportosabb modellek is, mint a Hyundai N-szériája. A rali-világbajnokságon, illetve Michelisz Norbival a túraautó-világkupában sikeresen szereplő Hyundai versenysportban szerzett tapasztalatai a sorozatgyártásban is megjelennek.

Már annak sem kell lemondania a sportosabb megjelenésről és a dinamikusabb vezethetőségről, akinek a hétköznapokon tágas, praktikus, jól variálható autóra van szüksége. Nekik alkotta meg a Hyundai az N-Line felszereltségi szintet. A Hyundai i30, illetve az i30 Fastback N-Line-változatain túl már a márka népszerű szabadidő-autójából, a Tucsonból is elérhető a sportosabb N-Line-kivitel.

Kívülről az exkluzív megjelenésű, fényes fekete hűtőmaszk, a szintén fényes 19 colos könnyűfém keréktárcsák és a módosított, merészebb formájú lökhárító és ködlámpa segít beazonosítani az N-Line felszereltségű Hyundai Tucsont. A látványt a fekete ablakkeretek, a karosszéria színére fényezett kilincsek és hátsó, fekete, a szériamodellénél nagyobb légterelő, a kerek kipufogók, valamint az N Line-embléma teszi teljessé.

Utasterében a bőr/velúrborítású, különleges kialakítású, motoros deréktámasszal is ellátott sportülések, a fém pedálok, a kormányon, üléskárpiton végigfutó vörös díszvarrások, illetve a váltógombon díszlő N-embléma is mind a sportosságot hangsúlyozzák.

Sportos SUV-ra vágysz? Ez a te autód: Hyundai Tucson N Line (X) 2

Hogy ne csak az autó megjelenése legyen sportosabb, hanem a vezethetőségben is érezhető legyen az N-örökség, a Tucson N-Line futóműve is egyedi hangolást kapott, valamint a kormányrásegítésen is módosítottak, hogy közvetlenebb, pontosabb érzetű legyen a vezetés.

Kétféle motorral rendelhető a Hyundai Tucson N-Line, az 1,6 literes turbós benzinmotor 174, míg a szintén 1,6-os dízelmotor 136 lóerős. Az autóhoz hatfokozatú kézi váltó jár alapból, de rendelhető hétfokozatú, duplakuplungos automatikus váltóval is. Természetesen az 5 éves garancia a sportosabb kivitelre is ugyanúgy érvényes, mint a többi Hyundai modellre.

Sportos SUV-ra vágysz? Ez a te autód: Hyundai Tucson N Line (X) 3