A Jeep minden tavasszal különleges tanulmányautókkal köszönti a Húsvétot. Ezek egy része a gyári tartozékkínálatból könnyen utánépíthető, de vannak olyanok is, amelyekhez extrém átalakításokra volt szükség. Most ez utóbbiak közül mutatunk be egyet; a Low Down Conceptről pedig ide kattintva olvashattok. 

Jeep Willys Dispatcher Concept

Jövőbiztos technika múltidéző csomagolásban 1

A második világháború utáni első, polgári Willys Jeep modellek hangulatát igyekszik visszaadni a Jeep Willys Dispatcher tanulmány.

A vajszínűre festett, acéltárcsát mintázó, ám valójában könnyűfém ötvözetből készült keréktárcsák, a pisztáciazöld festés, a fejtámasz nélküli, koptatott bőrrel kárpitozott ülések és a szövettel burkolt műszerfal egy rég letűnt kor erényeit csillogtatja meg.

Jövőbiztos technika múltidéző csomagolásban 65

2024 Jeep® Willys Dispatcher Concept

Még messzebb, a háborús időkbe tekint vissza a csomagtartóban elhelyezett ásó és lapát, valamint marmonkanna, a pótkerék rejtekében rögzített  sörnyitó pedig a legférfiasabb, egyben leganakronisztikusabb extra, amivel autón találkoztunk.

A motorházfedél oldalán Willys felirat, a keskenyre szabott lökhárítón old school csörlő látható, a tető épp csak jelzés értékű.

Jövőbiztos technika múltidéző csomagolásban 66

2024 Jeep® Willys Dispatcher Concept

Nem minden ósdi azonban a fedélzeten: fedélzeti kompresszor, megerősített lengéscsillapítók, és persze a jól ismert 375 lóerős 4xe plug-in hibrid hajtáslánc kölcsönöz magas mindennapi használati értéket az autónak.