Nagy port kavart az elmúlt napokban az eset, melynek során egy frissen vásárolt Tesla Model Y kormánya engedte el magát, miközben az egyik amerikai autópályán haladtak vele. Nem járt személyi sérüléssel a január végi incidens, mivel sikerült időben és biztonságosan félrehúzódni, a vadonatúj Tesla azonban tréleren kötött ki.

Miután 2020-ban megváltozott a visszavásárlási politika az Egyesült Államokban, reménytelennek tűnt a tulajdonos, Prerak Patel helyzete, aki többféleképpen próbálta érvényesíteni akaratát. Mint azt az NJ.com-nak kifejtette, a fő célja az, hogy ez más családdal ne fordulhasson elő, ezért sürgeti, hogy vizsgálják ki, mi történt. Patel még egy közvéleménykutatást is közzétett a Twitteren, ahol az internetezők zöme megszavazta, hogy ne elégedjen meg csak egy kormánycserével.

A Teslarati cikke szerint Patel végül el is érte, amit akart, a Tesla egy másik, teljesen új Model Y-t ad neki. Ezzel együtt viszont egy levelet is küldött ügyfelének az amerikai vállalat, melyben leírták, szó nincs hibáról vagy egyéb minőségbéli aggályról, így valójában nem vállal felelősséget a márka, a cserét pedig pusztán „jóindulatú cselekedetnek” tartják a maguk részéről.

Így a Model Y kormánymeghibásodása kapcsán visszahívást sem írt ki a Tesla. Patelnek megígérték, minél előbb gondoskodnak az új Model Y átadásáról – igaz, a szállítás lehetséges időpontját nem jelölték meg, de „prioritásként” fogják kezelni.