A Zengő Motorsport 24 éves pilótája, Nagy Dániel a vasárnap délelőtti, első versenyt defekt miatt volt kénytelen feladni, a délutáni második futamot viszont egy ideig vezette is, aztán valamelyest lelassult, s végül lemaradt a dobogós pozícióról. Negyedik helyével azonban magyar versenyzőként a hétvége legerősebb eredményét szállította, miközben pályafutása második legjobb versenyét zárta – a 2018-as hungaroringi második futamon szabadkártyásként ért célba a második helyen.

Michelisz Norbert az első viadalon ötödik lett, de a Yann Ehrlacher-val való ütközéséért utólag időbüntetéssel és büntetőponttal sújtották, így végül hatodikként rangsorolták. A fordított rajtrácsnak köszönhetően a második futamon az első sorból indulhatott, majd az első kanyarokban egy agresszív megmozdulással körbe is autózta az élről rajtoló Ma Csing-huát.

Néhány kanyarral később azonban meglökték, aminek következtében eltalálta az egyik pályamenti gumibálát. Másodpercekkel később pedig Tom Coronel is belecsapódott hátulról Michelisz autójába, ami a WTCR 2019-es bajnoka számára végképp a verseny végét jelentette.

Coronel Audija még inkább megsérült, mozgásképtelenné vált, így néhány körig a biztonsági autó is pályára gördült.

A mezőny harmadik magyar versenyzője, Tassi Attila (Honda) az első versenyt gumiprobléma miatt nem tudta befejezni, a másodikon 13. lett.

A Zengő Motorsport Cupráját vezető Rob Huff, a 2012-es idény világbajnoka mindkét viadalon másodikként végzett. Miután már a Hungaroringen is szerzett egy második helyet, stabil, dobogós helyezéseinek köszönhetően bajnokesélyesként várhatja a folytatást.

Az első futamot Gilles Magnus (Audi), a másodikat a hazai közönség előtt szereplő és az összetettben is az élen álló Mikel Azcona (Hyundai) nyerte. A spanyol mögött 34 ponttal lemaradva Magnus a második, majd őket holtversenyben a Lynk & Có-s Santiago Urrutia és Huff követi, 36-36 egységnyi hátránnyal.

Ami a magyarokat illeti, Michelisz a 11., Nagy a 14., Tassi pedig a 17., egyben utolsó helyen áll az egyéni pontversenyben.

A túraautó-vk idénye egy hét múlva, Portugáliában folytatódik.