Csak a tervező váratlan, tragikus halála vetett véget a Mercedes-Maybach és Virgil Abloh gyümölcsöző együttműködésének: a dizájner szokatlan, formabontó módon értelmezte újra az automobil fogalmát, munkái a klasszikus értelemben vett esztétikai élmény helyett inkább elgondolkodtattak.

Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 1
Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 2

Nemes célt szolgál ez a bizarr autó

Nemes célt szolgál ez a bizarr autó

Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 9
Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 10
Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 11
Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 12
Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 13
Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 14
Fotó megosztása:

Abloh-val párhuzamosan azonban egy másik kreatív alkotót: a popzene világából ismert, de egyébként számtalan más területen is aktív William James Adams Jr.-t (művésznevén will.i.am) is felkért az együttműködésre a cég. Ennek a kooperációnak nem is első, hanem hatodik stációjában született meg most a The Flip. A név leginkább átkapcsolásként, váltásként fordítható, és pontosan ezt kívánja elérni vele will.i.am: egy olyan projekt keretében valósult meg, amelynek a célja, hogy a hátrányos helyzetű diákok számára lehetővé tegye, hogy tudományos és műszaki területeken kibontakoztassák tehetségüket.

Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 15

A teljesen autóbolond Will.i.am, aki korábban a Lexus-szal is dolgozott már együtt, egy Mercedes-AMG GT négyajtós kupét alakított át ízlése szerint – a hajtáslánchoz azonban nem nyúlt. A bizarr, szögletes orrkialakítás mintha a G-osztályból merített volna ihletet, az oldalajtók hátrafelé nyílnak, mint nyolcvan évvel ezelőtt, a Mercedes embémájából oedig morcos medvearcot rajzolt, amely egyébként egy, a projekthez kapcsolódó, így bevételeiből a jótékony célokat támogató divatkollekción is megjelenik majd, egészen pontosan ma este 18 órakor.

Nemes célt szolgál ez a bizarr autó 16