Új motorcsónakkal bővült a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság flottája.  A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Kopaszi-gáti rendőrőrsön mutatta be a 8,5 méter hosszú hajót. A típus kedvelt a rendészeti és katonai csapatok körében, könnyű róla mentés végezni az alacsony oldalmagassága és a kapaszkodóknak köszönhetően.

A félmerev gumitestű csónakot 250 lóerős motor mozgatja, amellyel akár 80 km/órás tempóra is képes. Üzemanyagtartálya 400 literes. 12 személyre vizsgáztatták a járművet, de szükség esetén, 25 ember szállítására is alkalmas.

Itt a rendőrség új járgánya 2Nemcsak csónakkal gazdagodott a vízirendészet, de új ruhákat is kapnak, amelyek kialakításuknak köszönhetően ideálisak a feladataikhoz, így gyorsan száradó anyagból készülnek és jó hőelvezetők. Az alapvetően sötétkék-fehér öltözet a nyári időszakban rövidnadrágból és rövid ujjú pólóból áll, a hűvösebb évszakokban hosszú nadrágot és hosszú ujjú pólót, viharnadrágot és polárfelsőt is viselnek a vízirendőrök. Ruházatuk része olyan mentőmellény is, amely vízbe eséskor automatikusan felfújódik.