Már csak napok kérdése, és bemutatkozik az új Mercedes-Benz EQS, az idő előrehaladtával pedig egyre több minden derül ki a stuttgartiak leendő zászlóshajójáról, már ami az elektromos szedánokat illeti. Eddig csak körvonalaiban ismerhettük meg az autót, illetve bemutatták annak belterét, többek között a gigantikus, ívelt kijelzővel.

A Carbuzz cikke szerint a Mercedes megerősítette, hogy az európai WLTP fogyasztásmérési ciklus alapján az EQS hatótávolsága 770 kilométer, ami az eddigi várakozásokhoz képest mintegy 10%-kal több. A szigorúbb, amerikai EPA-ciklus is 540 kilométert ígér, ami így több mint 100 kilométerrel marad el a Tesla Model S Long Range Plus értékétől.

Az EQS-t különböző akkumulátorpakkokkal dobják majd piacra, ezek közül várhatóan a 108 kWh-s fogja biztosítani a legnagyobb, egy töltéssel megtehető távolságot. Szintén biztató fejlemény, hogy a nagysebességű töltőnek köszönhetően mindössze 15 perc alatt további 300 km-re elegendő energiát tölthetünk az autóba.

Két villanymotor hajtja majd az EQS-t – mint arra már korábban fény derült –, amik összkerék-hajtást biztosítanak. Az viszont még a mai napig nem árulták el, mekkora teljesítmény lakozik az új csúcs-Mercedesben.

Az online világpremierre április 15-én, magyar idő szerint 18 órakor kerül sor, míg az EQS értékesítése augusztusban kezdődik.