Túlzás nélkül óriási: 141 centiméter széles, ívelt kijelző terül el a Mercedes EQS utasai előtt. A hamarosan piacra lépő elektromos óriáslimuzinban egy egységbe fogták a műszeregységet és a központi érintőképernyőt, majd az egészet megtoldották egy külön utasoldali kijelzővel: az elképesztő méretű panel látható felülete 2432 négyzetcentiméter – ha jól számolunk, ez nagyságrendileg akkora, mint egy 30 colos televízió felülete.

A légbeömlő nyílásokat közvetlenül az OLED panelbe ágyazzák be – ez a technológia egyébként a hagyományos LED-kijelzőknél sötétebb feketéket, kontrasztosabb képet tesz lehetővé. A 8 magos processzort alkalmazó technológia fényereje is automatikusan változik.

A kijelző mögötti tartalom sem mindennapi: egyrészt a menürendszer szituációtól függően közvetlen elérhetőséget biztosít több mint húsz, gyakran használt funkciónak – hogy mikor melyiknek, azt mesterséges intelligencia segít eldönteni a rendszernek.

a videó a hirdetés után indul

Az érintésérzékeny felületek haptikus visszajelzést adnak (magyarul rezegnek), az ívelt üvegpanel bevonata nem csak tükröződésmentes, de az ujjlenyomatokat is taszítja.