Az amerikai hiperrealista művész, Richard Phillips 2010-ben alkotott, Az éjszaka királynője című festményét vitte fel egy Porsche Taycan karosszériájára. Az alkotás tavaly decemberben, Zürichben készült el, és idén áprilisban, az RM Sotheby’s aukcióján kerül kalapács alá; a bevétel 100 százalékát a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe jutott svájci művésztársadalom megsegítésére ajánlják fel.

Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 1
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 2

Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak

Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 13
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 14
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 15
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 16
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 17
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 18
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 19
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 20
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 21
Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 22
Fotó megosztása:

Hogy még összetettebb legyen az ügy, az autót nyilvánosan, egy pop-up étteremben festette meg Richard Phillips. Mivel az éttermet azóta a korlátozó intézkedések miatt bezárták, az autó jelenleg vándorúton van, először Genfben, majd Zürichben, végül Zug városában lesz megtekinthető; itt adják majd át az árverés nyertesének.

A Porsche nem először dolgozik együtt a New York-i Richard Phillipsszel: 2019-ben ő dekorálta ki Jörg Bergmeister gyári autóversenyző Porsche 911 RSR autóját, amely aztán Le Mans-ban megnyerte a GTE Am géposztályt.

Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 23

A Taycan Artcar alapját Phillips 2010-es Az éjszaka királynője című festménye adta, amelyet pedig Adolf Dietrich svájci tájképfestő munkái ihlettek. Az eredeti Phillips-mű egy hatalmas, 8 négyzetméteres festmény, amelyet a Taycan idomaihoz adaptáltak. A kész munkát fóliára vitték, és azzal borították be az autót.

A Taycan már önmagában is elég különleges lett volna, de a Porsche még két apróságot hozzátett: a megvilágított küszöbökön a “Queen of the Night” felirat olvasható, az ajtók nyitásakor pedig a festő aláírását vetítik az aszfaltra a beépített fényforrások.

Összepingáltak egy Porschét, csak jót akartak 24

Nézd meg videón is a Porsche Taycan Artcar részleteit: kattints az alábbi képre. A tisztán elektromos Porsche Taycan szedánról pedig ide kattintva olvashatsz részletesen.

a videó a hirdetés után indul