Két teljesítményszinten, 326 és 380 lóerős változatban elérhető a Porsche Taycan, a korábban bemutatott Taycan Turbo S, Taycan Turbo és Taycan 4S modellek kistestvére. A kétféle akkumulátor-csomaggal rendelhető belépőmodell két változata rövid időre 408, illetve 476 lóerő csúcsteljesítményre képes.

A belépő modell megkapta mindazokat a fejlesztéseket, amelyeket a Porsche időközben bevezetett a modellcsalád többi tagján, így a töltési és fizetési folyamatot automatizáló Plug & Charge funkciót is.

Az opciós tartozékok kínálata is megegyezik a nagyobb modellekével, a színes head-up kijelzőtől kezdve a 22 kW-os fedélzeti töltőn át a tételenként megvásárolható (aktiválható) vezetőtámogató és kényelmi funkciókig.

A kisebb akkumulátor bruttó kapacitása 79,2 kWh; opcióként kétszintes, 93,4 kWh kapacitású akkucsomag is kérhető. A WLTP szerinti hatótávolság 431, illetve 484 kilométer. Akkutól függetlenül 5,4 mp alatt gyorsul 100 km/órára az autó, a végsebesség mindkét modellváltozatnál 230 km/óra. A kisebb akkumulátor 225, a nagyobb 270 kW teljesítménnyel tölthető: 22,5 perc alatt 5%-ról 80%-ra tölthető mindkét változat, 100 km-re elegendő áramot 5 perc alatt tudunk felvenni – már ha találunk ilyen teljesítményű töltőpontot.

Lefelé bővül a Porsche Taycan kínálata 2

A Taycan alapmodell első tengelyéről elhagyták a villanymotort, a hátsó hajtóegység megegyezik a Taycan S villanymotorjával. Az erőátvitel kétfokozatú, a közegellenállási együttható 0,22. A fékenergiát 265 kW teljesítménnyel nyeri vissza a rendszer.

A belépő modell fekete féknyergekkel és 19 colos keréktárcsákkal különbözteti meg magát, az aerodinamikai elemek (első kötény, küszöbök és diffúzor) ugyanazok, amiket a Taycan 4S alkalmaz.

Az utastérben részlegesen bőrkárpitozású nyolc irányban állítható komfort ülések várják az utasokat, de kérhető teljesen bőrmentes belső is, amely esetben újrahasznosított anyagokból készült ökokárpitot használnak.

Lefelé bővül a Porsche Taycan kínálata 3

Az adaptív lengéscsillapítás alapáras, a légrugózásért külön kell fizetni;ez utóbbi előre programozott földrajzi koordinátákon megemeli a hasmagasságot.

A hátsókerék-hajtású Taycan első példányai márciusban kerülnek a kereskedésekbe.