Péntek reggelre megérkezett az idei téli szezon eddigi legkomolyabb havazása, de csak az ország nyugati és középső részét érintette. A délelőtt folyamán több útszakaszt is le kellett zárni, rengeteg volt a baleset, az utakat pedig nem sikerült időben letakarítani, de délutánra már visszaállt a rend mindenhol.

Így borította be a magyar utakat az idei első komoly havazás 2

Behavazott erdő a 74-os főút mellett, Zalaegerszeg közelében

Több autó is az árokba fordult a hirtelen lezúduló hómennyiség miatt Eplény térségében, így a 87-es főutat lezárták. A Balatoni úton két helyszínen hét gépkocsi csúszott össze. A 76-os főúton Zalaegerszeg közelében, az 53-as km-nél kamion fordult keresztbe a pályán, elzárva ezzel a Kisbucsa felé vezető irány forgalmát. Több kamion is elakadt a 76-os főúton az arborétum közelében Zalaegerszegen. Lezárták napközben a 82-es főutat is. Az útra hullott és lefagyott csapadék miatt több gépkocsi elakadt Veszprém-Gyulafirátót és Eplény között.

Így borította be a magyar utakat az idei első komoly havazás 3

A 76-os főút

Így borította be a magyar utakat az idei első komoly havazás 4

Szintén a 76-os főút

Így borította be a magyar utakat az idei első komoly havazás 5

Veszprém környékén igen intenzív esett a hó a kora reggeli órákban:

 

Így borította be a magyar utakat az idei első komoly havazás 6

A Hévízi TV összefoglalója a mai napról:

 

Így borította be a magyar utakat az idei első komoly havazás 7

A téli abroncsok használta most már igencsak időszerű, ugyanis a következő napokban a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és 0 fok között alakul, de északkeleten és a hófödte, derült tájakon néhol -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0, +5 fok között valószínű, a tartósabban ködös, rétegfelhőzettel borított tájakon alacsonyabb hőmérséklet várható.