Hagyományosan a Mercedes-Benz S-osztály a legfényűzőbb luxuslimuzin, ami sokszor azok autója, akik leginkább a hátsó ülésen élvezik az S-osztály kényelmét a munkahely és az otthon között. Éppen ezért az egyik legkonzervatívabb módon tálalta azt a rengeteg technológiát, amit generációról generációra halmozott. Most viszont egészen új irányt vesz az S.

Ebben az irányban pedig nincs helye gomboknak és kapcsolóknak, de még klímapanelnek sem. Helyette minimalista berendezés, nagy felületű fabetétek és hatalmas kijelzők vannak a W223-as kódú S-osztály fedélzetén. A szélvédőre vetítő kijelzője kiterjesztett valóság alapú navigációval segít tájékozódni vagy beállítani az adaptív tempomatot, de talán a legérdekesebb a középkonzolt helyettesítő érintőpanel, amin az MBUX fedélzeti rendszer fut.

Technológiai erődemonstráció lesz a Mercedes S-osztály utastere 2

Végtelen színárnyalatban állítható a beltéri világítás, de ennél több funkciója is van. A LED-ekkel nem spóroltak, a hangulatvilágítás összesen 250 diódából áll és olyan fényerősséggel világít, hogy még nappal is látszik. Villogó piros fénnyel figyelmeztet, amikor úgy nyitnánk ki az ajtót, hogy másik jármű vagy biciklis közeledik a holttérből vagy hőmérsékletet állítunk a klímán az adott zónában. Továbbá használja az Energizing Coach nevű rendszer, mely különböző hangulatokat (ébresztő vagy relaxáló) teremt az kabinban a megfelelő zenei aláfestéssel, akár masszázzsal kombinálva.

Technológiai erődemonstráció lesz a Mercedes S-osztály utastere 3

Szellőztethetőek és fűthetőek is az ülések az S-osztályban, továbbá a könyöklők is fűtöttek, de a hátsó ülések párnái is fűthetőek. Persze, különféle masszázsokat is kínál. Nem muszáj hosszú perceket tölteni az AGR minősítésű ülések beállításával sem, a vezető egyszerűen csak megadja magasságát az MBUX-ben – akár szóban – és az S beállítja a magassághoz tartozó ideális üléspozíciót, ami azért finomhangolható.

Technológiai erődemonstráció lesz a Mercedes S-osztály utastere 4

Rengeteg kütyü lesz az S-osztályban, de a Mercedes odafigyelt az olyan részletekre is, mint a remek minőségű bőrkárpitozás vagy az alumíniummal díszített, nyílt pórusú matt fabetétek. Az S-osztály eleganciája megmarad, de sokkal inkább igazodik majd az olyan kütyükhöz, mint az okostelefon vagy a fitness karkötő.