A No Time To Die eredetileg március végére időzített világpremierjét novemberre tolta a forgalmazó. Állítólag ebben a filmben nem csak Daniel Craig utolsó James Bond-alakítását élvezhetjük majd, hanem az ügynök vadonatúj autóját is: úgy tudni, itt mutatkozik be az Aston Martin Valhalla, a brutálisan megfizethetetlen hipertökéletes Valkyrie nagyobb példányszámban készülő, (viszonylag) olcsóbb kis testvére.

Az Aston Martin ma nyilvánosságra hozott néhány alapadatot a modell vadonatúj motorjáról. Hallatlanul kevés, mindössze hat hengert kap, V alakban elrendezve. A lökettérfogatról nincs információnk, de a hiányzó alapokat turbófeltöltővel, valamint villanymotorokkal pótolják: bizony, a Valhalla is hibrid lesz, méghozzá állítólag a márka aktuális kínálatának legerősebb utcai motorja.

Ez trükkös ígéret, hiszen biztosan nem lesz izmosabb a több mint 1000 lóerős 6.5 V12-esre épülő, 1176 LE rendszer-teljesítményű Valkyrie-nél – a megoldás nyilván az, hogy mire a Valhalla megjelenik a piacon, a Valkyrie már nem lesz elérhető. Így viszont elég lesz a DBS Superleggerát megvernie, ami 725 lóerős, ennél tehát biztosan többet fog tudni a V6-os hibrid, amelyet a márka egykori motorkonstruktőre, Tadek Marek tiszteletére TM-01 kódnéven jegyeznek, és amely teljesíti az Euro7-es emissziós normákat.

a videó a hirdetés után indul

Valószínű egyébként, hogy a hajtáslánc később más modellekben is megjelenik, ám erről végképp nincsenek biztos információk.