Új, a legnagyobb terhelésnek is megfelelő, a legmagasabb teljesítményszintű besorolásnak megfelelő olajat készített a Shell. Az America Petroleum Institute új (API) SN PLUS szabványának megfelelő, teljesen szintetikus motorolajok új sorozatának bemutatásával a Shell továbbra is bizonyítja iparági és technológiai vezető szerepét.

Az új szabványt az autógyártók motorolajokra vonatkozó igényeire adott válaszként fejlesztették ki, hogy megvédjék a modern turbófeltöltős motorokat az alacsony fordulatszámú idő előtti gyújtás (LSPI) néven ismert rendellenes égési jelenségektől, amelyek károkat okozhatnak, beleértve a motor „szuperkopogását”, a gyújtógyertyák tönkremenetelét, a dugattyúk megrepedését, sőt akár a motor meghibásodását is. A két új Shell Helix Ultra teljesen szintetikus motorolaj – a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-20 és a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 – segít csökkenteni az LSPI által okozott motorterhelést, és számos egyéb előnyt is kínál.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy bemutathatjuk az új Shell Helix Ultra SN PLUS teljesen szintetikus motorolajait, amelyek nemcsak az új ipari szabványoknak felelnek meg, hanem a Shell legkorszerűbb védelmi megoldását is jelentik a korszerű turbófeltöltésű motorok számára.” – mondta el Fehér Tamás, Orbico Hungary Kft. Shell kenőanyagok műszaki tanácsadója

A végzetes motorhibától is óv Shell Helix Ultra (X) 1„Az autógyártók számára komoly feladatot jelent, hogy olyan motorokat hozzanak létre, amelyek nemcsak kisebb üzemanyag-fogyasztásúak, hanem egyben megfelelnek a globális CO2-kibocsátási előírásoknak is. Az eddigi megoldást a turbófeltöltős közvetlen benzin-befecskendezéses (TGDI) motor volt, de az LSPI-vel kapcsolatos problémák fokozódása miatt az ágazat most a motorolajok segítségével igyekszik enyhíteni a problémát. Fejlett Shell PurePlus technológiánkak köszönhetően képesek voltunk gyorsan kifejleszteni kétféle új Shell Helix Ultra SN PLUS teljes szintetikus terméket, amelyek tökéletesen alkalmasak az ilyen modern turbófeltöltős motorok fokozottabb védelmére.”

A Shell PurePlus technológia során a földgázt erősebb molekuláris kötéseket tartalmazó, gyakorlatilag tiszta alapolajjá alakítjuk át (ez teszi ki a kész motorolaj 75-90%-át).  A 99,5%-os tisztaságú, kristálytiszta alapolajnak köszönhetően a Shell Helix Ultra SN PLUS teljesen szintetikus motorolajok kiváló kopásvédelmet és korrózióvédelmet biztosítanak, ugyanakkor védelmet nyújtanak a létfontosságú motoralkatrészeknek és a leadott teljesítménynek a nagy teljesítményű motorokban jelentkező nagyobb igénybevétellel és a magas hőmérsékletekkel szemben, így a motor hosszú távon is kiváló teljesítményű marad. A Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 teljesen szintetikus motorolaj megfelel az iparág új motorvizsgálati követelményeinek is, és fokozottabb üzemanyag-takarékosságot biztosít, így a hétköznapi autósok többet hozhatnak ki minden egyes tank üzemanyagból.

A Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-20 már kapható Magyarországon és érkezik a Shell Helix Ultra SN PLUS 0W-16 is.

A végzetes motorhibától is óv Shell Helix Ultra (X) 2