Az Opel legnépszerűbb típusát választotta, hogy elkészítsenek egy teljesen elektromos modellt. A Corsa 1982-es premierje óta több mint 13,6 millió példányban hagyta el a gyárkaput. A hatodik Corsa generáció megrendelése néhány héten belül kezdetét veszi, a Corsa-e változattal, amelyet hamarosan követnek a benzin- és dízelmotoros változatok is.

A WLTP-ciklus szerint mért 330 kilométeres hatótávjával alkalmas lehet mindennapi használatra az ötajtós jármű. 50 kilowattórás akkumulátorát 30 perc alatt lehet gyorstöltéssel 80 százalékig tölteni. Az akkura egyébként nyolc év garanciát vállal a gyártó.

Itt van leplezetlenül az új, elektromos Opel 1

Három menetmód, a Normál, az Eco és a Sport közül választhat a sofőr. A Corsa-e teljesítménye 100 kW (136 LE), nyomatéka 260 newtonméter, nulláról 50 km/órára mindössze 2,8 másodperc alatt sprintel, a 100-as tempó eléréséhez 8,1 szükséges.

Hossza 4,06 méter, kupészerű tetővonala 48 milliméterrel alacsonyabb a típuselődénél, a vezetőülés pedig 28 milliméterrel került lejjebb.

Itt van leplezetlenül az új, elektromos Opel 2

Az elektromos Corsa technikája és asszisztensrendszerei eddig csak magasabb kategóriákban voltak elérhetők. Az autó egyik újdonsága az adaptív, vakításmentes IntelliLux LED mátrix világítás, amelyet először kínál autóihoz az Opel. Összesen nyolc fénydiódát vezérel nagyfelbontású, legújabb generációs frontkamerája; a fénykéve automatikusan és folyamatosan alkalmazkodik a mindenkori közlekedési helyzethez, illetve környezethez.

Itt van leplezetlenül az új, elektromos Opel 3

A jelzőtábla-felismerő rendszer új kamerája több információt gyűjt be, például a LED-es jelzéseket is értelmezi. A navigációs készülék a monitoron mutatja a tárolt sebességlimiteket. Újdonság továbbá a holttérfigyelő, a távolságtartó adaptív tempomat és a szenzorvezérlésű oldalvédelem. De vészfékasszisztens és parkolássegédek is kérhetők az új Corsához.

Itt van leplezetlenül az új, elektromos Opel 4

Kijelzőkben sincs hiány, ha a leendő tulajdonos ezt szeretné: van egy hétcolos, színes érintőképernyős, és a tízcolos Multimedia Navi Pro kijelző, ami nem csak a GPS-t, a multimédiát jeleníti meg, de az autóról is valós idejű diagnosztikát mutat a sofőrnek és utasainak.

Itt van leplezetlenül az új, elektromos Opel 5

Mi már ki is próbáltuk az új Corsát

Itt van leplezetlenül az új, elektromos Opel 7

Az 1,2 literes benzinmotor több változatban kerül be az új Corsa gépházteteje alá. A szívó kivitel teljesítménye 75 lóerő, a kisebb teljesítményű turbósé 100, a nagyobbé 130 lóerő. Dízelváltozat is készül a Corsából, a 100 lóerős, másfél literes, négyhengeres motor természetesen szintén a PSA polcáról érkezik. A dízelmotorhoz csak hatfokozatú, szintén francia eredetű, kézi kapcsolású sebességváltó jár, a nagyobb teljesítményű benzinesekhez ellenben nyolcfokozatú japán, Aisin gyártmányú hagyományos (bolygóműves) automata váltó is választható.