A Hennessey Performance nem véletlenül szerzett be magának egy pár Dodge Challenger Demont, esetükben borítékolható volt, hogy nem hagyják meg gyári állapotukban a világ legjobban gyorsuló autóit sem. Korábban már azt is bemutatták, hogy 1 árva dollárért milyen csodadobozt lehet kapni az izomautóhoz, most pedig prezentálták azt is, hogy mit hoztak ki a már egyébként is pusztítóan erős gépből.

A Demonból csak 3300 darab készül, és talán senkit nem lep meg, hogy már minden példány gazdára talált belőle.  Kifejezetten gyorsulási versenyekre építette a Dodge a Challenger Demont, ami aztán annyira jól sikerült, hogy a versenyeket felügyelő szövetség azzal a lendülettel ki is tiltotta a hivatalos eseményekről az autót. A gépháztető alatt lapuló 6,2 literes, V8-as motort kompresszorral izmosították 840 lóerősre, maximális nyomatéka pedig brutális 1044 Nm. 2,3 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/órás tempóra. A rajtot követően 89 centiméteren át a levegőben tartja az első kerekeit, ezzel Guinness-rekordot állított fel.

Szép számok, de a Hennessey-nél még úgy gondolták, hogy van ott még, ahonnan ez jött, és megcsinálták a HPE1000 Demont. A keréken mérve 880 lóerőt és 1093 Nm-t sikerült leadnia az autónak, a főtengelyen mérve azonban már 1056 ló és 1311 Nm lett az eredmény. Ezzel már hamar füstté lehet változtatni a hátsó gumikat, annyi egészen biztos. Ehhez természetesen számos alkatrészt cseréltek ki a motorban, hiszen a megnövekedett teljesítményt bírnia kell a gépnek.

A negyedmérföldes távot 9,38 másodperc alatt futja meg, a végére pedig 235 km/órás sebességgel száguld. Ez 0,17 másodperccel jobb idő, mint a gyári állapotban mért adat. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre ebben a formájában hihetetlen 1,93 másodperc alatt gyorsul.