Az amerikai izomautók közt jelenleg nincs nagyobb királyság a Dodge Challenger Demon-nál, mely messze túltesz még a rendkívül népszerű Hellcat változaton is. A Demon-ból csupán 3300 darab készül és talán senkit sem lep meg, hogy kivétel nélkül minden darab elkelt már. A szerencsésebbek maguk csaphattak le rá, akik azonban kevésbé voltak résen, azoknak viszont magasabb összeget kell a kasszánál hagyniuk a gyorsabb kereskedő javára.

Gyorsulási versenyekre építették, de annyira pusztítóan potens gép lett, hogy az ezzel foglalkozó szövetség nyomban kitiltotta a versenyekről az autót. A 6,2 literes, V8-as motort kompresszorral izmosították 840 lóerősre, maximális nyomatéka pedig hegyeket mozgató 1044 Nm. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre hangyányit több mint 2,3 másodperc alatt gyorsul, ami 1,8 g lineáris gyorsulásnak felel meg. A rajtolás után 89 centiméteren át a levegőben tartja az első kerekeit, amivel Guinness-rekorder is lett.

Nem csak a hátsó ülést, de az első utasét sem kaphatjuk meg szériában a Challenger Demon-hoz, azonban a Dodge gondolt azokra, akiknek fontos a napi használat, ezért jelképes összegért kínálja ezeket, egész pontosan egy-egy dollárt kell fizetnie a megrendelőnek értük. Érdekesebb azonban a versenyzéshez elengedhetetlen csomag, mely szintén 1 árva dollárért vehető meg az autóhoz. A Demon Crate mindent tartalmaz, ami a gyorsulási versenyekhez szükséges. A vékonyka, könnyű első kereketől a sokpontos biztonsági övön át egészen a légszűrőig. Az átépítéshez szükséges szerszámok is megtalálhatóak a csomagban a sárvédőkre teríthető védőkkel együtt. A Hennessey készített videót a kicsomagolásról: