A GR Corolla és a GR Yaris fedélzetén, a motorsportban debütált néhány éve a Toyota hidrogénüzemű belső égésű motorja. A technológia kísérleti szinten a Corolla Cross fedélzetén is megjelent, most pedig építettek egy H2 Hiace furgont, de nem ám a háromhengeres, 1,6 literes turbómotorral, hanem egy kétszer ekkora erőforrással.

Ebbe a V6-osba nem dízelt, de nem is benzint tankolsz… 1

A szintén turbós, 3,5 literes V6-os a Land Cruiser 300-asból jött át, ám míg ott 415 lóerőre képes, itt alig több mint a harmada: 163 lóerő áll rendelkezésre. Alighanem lesz ez még több is, ha szériagyártásba kerül a technológia.

Ebbe a V6-osba nem dízelt, de nem is benzint tankolsz… 35

Az üzemanyagot a Miraiból módosítva átemelt tartályokban tárolják nagy nyomáson; a tartályok a padló alatt helyezkednek el. A váltó ugyanaz a tízfokozatú automata, amelyet a Land Cruiserben is társítanak a motorhoz.

Ebbe a V6-osba nem dízelt, de nem is benzint tankolsz… 36

Az autót most négy hónapon át tesztelik éles, közúti használat során. Ennek helyszíne Ausztrália, ahol egyrészt a szövetségi kormány, másrészt ehhez kapcsolódva a Toyota is évek óta komoly pénzeket tesz bele a hidrogén alapú gazdaság fejlesztésébe. A Toyotának üzemanyagcella-összeszerelő és hidrogénfejlesztő üzeme is működik az országban.

Ebbe a V6-osba nem dízelt, de nem is benzint tankolsz… 37

Semmi nem látszik a V6-osból a burkolat alatt